Keuzes maken

Keuzes maken en nieuwe wegen inslaan is soms ontzettend lastig. Want als je een keuze maakt, hoe weet je dan dat je de juiste keuze maakt? Kies je voor A, dan was B misschien toch beter en andersom. En wat als er ook nog keuzes C, D enzovoort zijn?

Soms kom je tot de ontdekking dat je inderdaad een verkeerde keuze hebt gemaakt, dat de oude situatie eigenlijk een heel stuk beter was. Maar ja, het probleem is dat je daar niet naar terug kunt.
Kun je het nog rechtbreien op een andere manier, kun je bijvoorbeeld opnieuw ergens opnieuw mee beginnen? Of is het handiger toch te proberen het beste ervan te maken? Hierin een goede afweging maken is lastig.

Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien en soms duurt het een tijdje voor je voor jezelf genoeg duidelijkheid hebt om te kiezen voor A, B of zelfs misschien C.
Lezen, lijstjes maken en veel nadenken, dat is meestal de manier waarop ik mijn keuzes bepaal. Want er spelen verschillende factoren mee, die ook allemaal in meer of mindere mate belangrijk zijn. Zekerheid dat een nieuwe keuze leidt tot verbetering heb je namelijk niet, het kan zelfs zo zijn dat je nog meer van de regen in de drup komt.

En als je dan tot de conclusie komt dat je even niets verandert, dat je in plaats daarvan het beste van de huidige situatie maakt is dat natuurlijk ook een keuze. Maar soms duurt het even voor je daar bent.

Reacties

Populaire posts