Een kratje vol kruiden

Vorige week schreef ik vol enthousiasme over de groeizakjes van de HEMA, met aarde en zaadjes waarin je heel gemakkelijk zelf plantjes kunt laten groeien.
Ze hebben ook geweldige groeikratjes in verschillende formaten, met verschillende soorten zaden. Ik heb mijn oog al laten vallen op het kistje voor de sla, maar vorige week viel in een andere HEMA opeens mijn oog op het kruidenkratje. Een kratje met aarde en de zaadjes voor 5 verschillende kruiden. Voor nog geen 9 euro was dat té leuk om te laten staan.

Zo ziet het krat eruit als je het koopt. Op de kartonnen wikkel staan de inhoud en de instructies.
Dit is de inhoud van het kratje, als je de wikkel eraf haalt. Er zit een plastic bakje in het krat zodat niet alle aarde door de latjes heenvalt, er is een zakje met aarde en 5 zakjes met kruiden.
 Tijm, Bieslook, Oregano, Peterselie en Basilicum zijn de kruiden in dit krat.
De aarde in het bakje doen, de zaadjes erin strooien en de aarde vochtig maken. Op een lichte plek zetten en zorgen dat het niet uitdroogt, en als de kruiden echt opkomen kan de bak uiteindelijk ook naar buiten. Ik heb de kruiden in de vier hoeken gezaaid, met één in het midden, maar ik vrees dat ik nu al weer ben vergeten welk kruid ik in welke hoek heb gezaaid. Enfin, we merken het wel als de plantjes bovenkomen.
 
Amper anderhalve week later komt dit al allemaal boven, is dat niet geweldig?

Ik vind dit een geweldige vinding, het is goedkoop en duurzaam, want het plastic bakje en het krat zijn volgens mij meerdere malen te gebruiken. Je hoeft niet zelf allerlei rare dingen in elkaar te timmeren of moeilijk te doen met het zelf samenstellen van zo'n pakket, dat is al keurig voor je gedaan. Ik kan niet anders zeggen: Echt HEMA!

Reacties

 1. Geweldig idee! Ik ga in de lunchpauze meteen even naar de Hema om zo'n kratje in te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, geweldig, is het nog gelukt?

   groetjes, Bettina

   Verwijderen
  2. Jazeker, er stonden enorme stapels bij de roltrappen, dus ik hoefde niet eens te zoeken en ben nu de trotse bezitter van een kruidenkratje.

   Verwijderen
  3. Wat leuk, Anna, ik en beniewd hoe die van jou het gaan doen. Bij mij komt alles op, behalve wat ik in het midden heb gezaaid, alleen weet ik niet meer wat dat ook alweer was!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, leuk he? Zoals ik schreef hebben ze ook voor sla zo'n krat (wel wat groter dan dit) en allerlei andere leuke tuin dingen.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts