Yoga en geduld

Ik ben niet 's werelds meest geduldige persoon en daar word ik op dit moment weer met mijn neus op gedrukt.
In de kerstvakantie ben ik door mijn rug gegaan en na fysiotherapie enzo is dat al een heel stuk beter. Het vervelende vind ik alleen dat ik nog altijd last heb, bijvoorbeeld als ik voorovergebogen zit; dan doet het pijn. (lastig als ik toetsen moet nakijken)
En ook met yoga merk ik het nog heel erg, veel oefeneningen en houdingen kan ik niet goed volhouden of zelfs helemaal niet doen. Dat ergert me, want ik heb er nu genoeg van, ik wil van die rugpijn af en mijn yoga oefeneningen op een gewone manier kunnen uitvoeren. Kortom, het gaat me niet snel genoeg. Ik weet dat ik geduld moet hebben en dat het langzaamaan echt wel beter gaat, maar ja, zoals ik al zei, ik ben nu eenmaal niet heel erg geduldig met dit soort dingen.
Toch probeer ik op de yogamat te doen wat ik kan en daarvan te genieten, in plaats van steeds te denken dat ik het anders en beter zou willen kunnen doen, hoe lastig ik dat ook vind.
Tenslotte zijn acceptatie en geduld ook vormen van yoga.

Reacties

 1. Ik ken het, Bettina. Ik heb al enige jaren een af en toe opspelende rugblessure. Soms een paar dagen maar ook wel eens een paar maanden. Ik blijf altijd gefocust op wat ik (nog) wel kan, anders zit je jezelf voor je het weet een gat in te praten (en het helpt niet).
  En vooral niet forceren! Maar dat heb je zelf ook wel door ;-)
  Sterke en veel geduld toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Joke, ik probeer mezelf ook voor te houden dat het al een heel stuk beter is dan dat het was, maar als ik bepaalde houdingen die ik anders heel goed kan doen nu niet kan doen, dan baal ik daar wel van. Maar focussen op het positieve is inderdaad belangrijk!

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts