Nieuwe Engelse boeken

Dit jaar heb ik in mijn rooster mijn vrije dag op vrijdag. Heerlijk, vind ik dat. Gisteren had ik echter allerlei verplichtingen zoals rapportvergaderingen, en moest ik gewoon naar school. Ik was zelfs de hele dag kwijt, want 's ochtends moest er getekend worden voor de eindexamencijfers en pas om tien over 1 begon mijn eerste rapportvergadering. Daardoor had ik gelukkig tussendoor wat tijd om even de stad in te gaan. Ik heb heerlijk rondgesnuffeld in de Engelse boekhandel Waterstones en daarna in de Engelse discount boekhandel die ook in de Kalverstraat zit.

In Waterstones kon ik een boek van Cecelia Ahern niet laten liggen en heb ik Thanks for the memories aan de collectie toegevoegd, en zag ik Decline and Fall van Evelyn Waugh staan, dus die heb ik ook meegenomen.

In de Engelse discount winkel (volgens mij heet die gewoon The bookshop) heb ik twee boeken gevonden. Ten eerste de korte verhalen van C.K.Chesterton over Father Brown en ten tweede een biografie over een adelijke familie in Engeland, die in de 19e eeuw de rijkste familie was met het grootste landhuis, maar die nu is uitgestorven. Black diamonds (ik neem aan dat de titel doelt op de kolen waar de rijkdom van de familie vandaan kwam) van Catherine Baily gaat over de graven van Fitzwilliam en als het eerste hoofdstuk een goede indicatie geeft, leest het als een trein.
Kortom, een mooi oogst!
Reacties

 1. Jolly good! Dat worden weer fijne leesuurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar uh, april was toch 'zuinig aan'-maand? ;)

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik weet het, erg he? Door allerlei dingen lukt het niet goed, om niet te zeggen dat mijn zuinige voornemen deze maand volledig is mislukt. Enfin, niet getreurd, in mei probeer ik het gewoon nog een keer!
   (maar ik heb wel mooi boeken! :-) )

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts