Boeken van Meulenhoff

De boeken die ik meekreeg bij uitgeverij Meulenhoff
Corrado kijkt er enigszins vermoeid naar, moet dit ook nog
allemaal gelezen worden?
Kennis maken met iets nieuws, hopelijk iets leren en nog mooie boeken mee krijgen ook? Daar krijg je niet vaak de kans toe en daarom hebben Joke van Boekhappen en ik afgelopen zaterdag het door uitgeverij Meulenhoff georganiseerde event voor boekbloggers bezocht.

Eerst hebben we lekker geluncht en bijgepraat op de hoek bij de uitgeverij, daarna gingen we nog even langs Waterstones en de American Book Center en om kwart voor 2 stonden wij present voor de deur van het monumentale grachtenpand waar de uitgeverij gevestigd is.

Er waren verschillende onderdelen georganiseerd die middag. Zo was er een uitleg over het schrijven van recensies (met een aantal goede tips) en werd er een boek besproken dat ons was opgestuurd. Ik vond het vooral apart om te zien wie en wat er zo allemaal blogt over boeken in Nederland, er waren zo’n 75 boekbloggers en we vormden een heel gemengd gezelschap.

Heel leuk was het dat we van Meulenhoff de gelegenheid kregen om drie prachtige boeken uit te zoeken die we mee mochten nemen. Ik vond dat bijzonder genereus van ze, één boek was ook al heel mooi geweest, maar drie is geweldig.
Er was meer dan genoeg keuze, voor ieder wat wils en ik ben bijzonder in mijn nopjes met de drie boeken die ik heb mogen uitkiezen. Dit zijn ze (alle drie in prachtige gebonden uitgave):

 • Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel Garcia Marquez
 • Vondel, het verhaal van zijn leven door Piet Calis
 • De opkomst en ondergang van grootmachten door Tom Rachman

Met het boek over Vondel ben ik meteen die avond begonnen en dat leest heerlijk weg. Binnenkort zal die dan ook hier besproken worden en de andere twee lonken ook al naar me, een heerlijk vooruitzicht.

Reacties

 1. Hoi Bettina, ik ben benieuwd wat je van "Honderd jaar eenzaamheid" vindt. Velen vinden het een prachtig boek, maar ik vond het nogal tegenvallen. "Liefde in tijden van cholera" ook van Marquez vond ik een veel beter boek. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Liefde in tijden van cholera hier ook staan, ik ben ook heel benieuwd naar beide boeken, want ik heb nog nooit iets van Marquez gelezen. Ik vind de titels alleen al erg mooi.
   Waarschijnlijk zal ik in ieder geval één van deze boeken deze zomervakantie lezen.

   Groetjes,

   Verwijderen
  2. Hoi Bettina, ik heb op librarything.com een lijst van 13 titels van Gabriel Garcia Marquez staan die ik heb gelezen. Maar eerlijk is eerlijk, als je alleen "Liefde in tijden van cholera" en "Honderd jaar eenzaamheid" hebt gelezen, dan heb je de twee belangrijkste gehad. De rest is voor de echte fan (zoals ik dus). Groetjes, Erik

   Verwijderen
  3. Die twee die je noemt heb ik hier staan, dus ik ga eerst hiermee beginnen. Wie weet vind ik het geweldig en wil ik alles van Marquez lezen, maar het kan ook zijn dat het bij deze twee blijft.
   Maar het is fijn te weten dat, mocht ik het helemaal geweldig vinden, ik nog 11 titels te gaan heb!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Hoi Bettina, waar zitten al die 75 boekloggers met hun websites? Ik ken er maar een paar, voornamelijk via jou en Anna. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat vroeg ik me ook af. Maar ik kreeg de indruk dat het overgrote deel bestond uit jonge meiden die een blog hadden waar voornamelijk chic-lit en YA besproken werd (niets mis mee als dat je ding is), en veel boekenblogs lezen allemaal dezelfde boeken omdat ze die van de uitgevers krijgen. Kortom, die vind ik ook niet zo interessant.
   Er zullen heus nog andere soorten boekenbloggers tussen hebben gelopen, maar er was geen lijst oid met de boekenblogs. (Dat zou nog wel handig geweest zijn). Ik geloof dat er ergens wel een website moet zijn moet allerlei boekenblogs, maar ik heb geen idee waar die te vinden is.
   Kortom, het is gelukkig niet zo dat je 75 blogs mist :-)
   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Haha dat is inderdaad wel de conclusie die je kan trekken: veel jong grut die graag makkelijke boeken leest. Het aangeboden boeken vonden ze ook best lastig en veel hadden hem niet uitgelezen. Ze vonden het een winterboek?! Uitleg: moeilijke boeken lees je niet in de zomer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie, Inkie. Ik vond het leuk om mee te maken en het eens te zien, maar ik had zelf niet de indruk dat ik het grootste deel van de blogs interessant zou vinden. (omdat het gewoon niet mijn genres zijn)
   De uitleg winterboek had ik nog niet gehoord! Ik lees wel andere boeken in de winter dan in de zomer, maar dat ligt dan niet aan de 'moeilijkheidsgraad'. Zo zie je maar hoe mensen verschillend tegen dingen (boeken) aan kunnen kijken.

   Groetjes,

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts