Vijf op vrijdag: Mooie boeken uit het archief

Sommige boeken heb ik al hier besproken, maar die breng ik graag nog eens onder de aandacht. Deze vrijdag dus vijf boeken uit het archief van Bettina schrijft, die de moeite waard zijn om gelezen te worden en die misschien aan je aandacht zijn ontsnapt.

1/ Terugkeer naar Baraule, Salvatore Niffoi. Hier
Een prachtig, indringend verhaal over een man die terugkeert naar het dorp waar hij is geboren om eindelijk het mysterie van zijn afkomst te ontrafelen. Dit grijpt je bij de keel en laat je voorlopig niet meer los.

2/ De tovenaar van Petersburg, Roel Smits Hier
Een professor heeft een moeizame verhouding met zijn zoon en dit komt tot een confrontatie tijdens een expeditie naar Siberie. Dit mooie en bijzondere verhaal speelt zich af in Sint Petersburg in 1905.


3/ Mr. Vertigo, Paul Auster Hier
De eerste Auster die ik las en die meteen een onuitwisbare indruk op me maakte. Walter wordt opgeleid als levitatiekunstenaar door meester Yehudi en net als alles lijkt te lukken slaat het noodlot toe.  

4/ Stad der dieven, David Benioff Hier
Twee jongens moeten tijdens het beleg van Leningrad op zoek naar voedsel, in een stad waar niets meer te krijgen is. Ondanks hun tegengestelde karakters ontstaat er tussen Kolja en Lev een soort vriendschap. Heel mooi.

5/ Absolutie, Patrick Flanery Hier
Een schrijver komt naar Zuid Afrika om een schrijfster te interviewen voor een biografie die hij over haar schrijft. Ondertussen schrijft zij zelf ook een boek over het verleden, waarbij de verschillende standpunten en groepen in Zuid Afrika met elkaar verbonden zijn. Prachtig boek.

Reacties

 1. dag bettina. wat een leuk idee om een paar boeken snel een herhaling te gunnen. Ik kende ze nog niet, dus mijn leeslijstje is bij deze weer een beetje langer...

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, dat was nu precies mijn bedoeling, dit zijn echt een paar van mijn favoriete boeken!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Mooi Bettina, zo'n lijstje met wat oudere boeken. Vooral omdat het niet van die uitgekauwde titels zijn! Beniof ligt al heel lang op mijn stapeltje en het boek van Flanery staat op mijn verlanglijstje,waar de eerste twee die je noemt nu ook op komen te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad de reden dat ik ze nog eens noem, en zeker de eerste twee zijn prachtig. (eigenlijk alle vijf)
   Goed om te horen dat ik je op een idee heb gebracht!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ik sluit me bij Theetante en Joke aan: heel goed om extra aandacht te vragen voor wat minder bekende titels. Misschien moet ik dat ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Anna, ik wilde deze mooie titels onder de aandacht brengen, inderdaad juist omdat ze niet heel bekend zijn.
   Ik denk dat jij ook een heel interessant lijstje zou kunnen samenstellen!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts