Urban Jungle Bloggers: Jungle animals

Wat mij betreft is een huis kaal zonder deze drie dingen; boeken, katten en planten. Planten geven elk huis een mooier aanzien, bovendien worden mensen gezonder als er planten in een ruimte zijn. (het schijnt dat zelfs afbeeldingen van planten in dit opzicht al werken).

Ik houd van planten en wilde dan ook meer planten in mijn huis. Ik heb dit in twee fases gedaan, vorige maand had ik al iets gekocht en vorige week heb ik de rest in een hele bubs gekocht. Ik word hier ontzettend blij van en ben erg tevreden met mijn verzameling die mijn huis nog gezelliger maakt.

Nu was ik ook op het internet op zoek naar planten in huis en inspiratie op dit gebied en ik vond HIER de Urban Jungle Bloggers, een initiatief van Judith van Joelix.com en Igor van Happy Interior blog, een Nederlandse en een Duitser die elkaar in Parijs tegenkwamen en een diepe liefde voor planten bleken te delen.

Naast een blog met regelmatig heel veel planteninspiratie, hebben ze elke maand een thema. Het thema voor februari was Jungle animals. Dat kun je natuurlijk op allerlei manieren opvatten, maar met een huiskamertijger zou het gek zijn om ergens anders naar te kijken.

Silvia vindt planten tot op zekere hoogte best interessant en was net bezig om kopjes te geven aan deze schefflera, maar net toen ik een foto wilde maken, ging ze heel erg ongeïnteresseerd zitten doen en negeerde zogenaamd de planten door strak uit het raam te kijken.

Stiekem vindt ze het echter wel heel leuk dat je je ook goed kunt verbergen achter zo'n mooie plant.

Maar soms worden planten een beetje te intensief bestudeerd, dit Kindje-op-moeder's-schoot vertoonde steeds meer kale steeltjes, omdat Silvia zeer systematisch bezig was de blaadjes eraf te happen. Om daar vervolgens van op de bank te kotsen. Zo geven planten je nog meer vreugde :-(
Dit was mijn eerste deelname aan de Urban Jungle Bloggers, maar ik denk dat het niet de laatste keer zal zijn. Daarvoor vind ik het veel te leuk om ook mijn planten met jullie te delen.

Reacties

 1. Mauro en ik zijn ook dol op planten. Mauro heeft tegenwoordig zelfs zijn eigen plantenbakje met kattengras waaruit hij naar hartelust mag grazen - wat hij dan ook vol enthousiasme doet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit eens kattengras voor Corrado en Silvia gekocht, maar ze wilden er geen van beiden iets van weten. Corrado heeft er één keer van gehapt en toen nooit meer en Silvia wierp me alleen vuile blikken toe, hoe ik het in mijn hoofd haalde die zooi neer te zetten!
   Maar fijn dat Mauro er wel van geniet. Silvia geniet gewoon van de andere planten! :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Pjotr eet kattengras alleen als er niets anders is, hij wil beslist papyrus. Hij wordt echt depressief als dat er niet is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach gut, dat vind ik dan ook wel weer heel lief en grappig. Silvia wil nog wel eens van een graslelie happen of van een bamboe, of dus dat kindje op moeder's schoot.
   Maar het is zo lastig, want dan denk je ze een plezier te doen en zet je iets speciaals voor ze neer en dan willen ze het niet eens meer! Groet van Silvia voor Pjotr!
   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts