Natuurhistorisch museum in Porto

Ik houd zoals jullie weten erg van musea, zowel die waar historische collecties zijn te bewonderen als de tentoonstellingen met kunst. Maar ik heb ook een groot zwak voor Natuur Historische musea. In Florence, in Bologna, of hier in Nederland, het maakt me niet uit. Geef me glazen vitrines met 19e eeuwse collecties opgezette dieren, verzamelingen schelpen en sponzen en koraal en skeletten van woelmuis tot potvis, en ik geniet.

Vorig jaar tijdens de uitwisseling naar Porto zijn we in de Galeria da Bioversidade geweest. Dit is in 2017 geopend, in een prachtige locatie. De botanische tuin die erbij zit en het museum zijn onderdeel van de universiteit van Porto.

In het museum hebben ze een prachtige tentoonstelling waarin je geen stoffige 19e eeuwse collecties meer hebt (hoe leuk ik die ook vind), maar een heel bijzonder overzicht van de verschillen en overeenkomsten van allerlei zaken die je in de natuur terugvindt.

Dit levert ook meteen heel mooie plaatjes op!


Toch nog een skeletTegelijkertijd heeft het museum een duidelijke educatieve functie. In een vitrine zoals deze zijn de verschillende soorten mais te zien, die er eerst verbouwd werden. In de vitrine ernaast zijn dan de volkomen gelijke maiskolven te zien die nu verbouwd worden. De monocultuur die grote gevolgen heeft voor de biodiversiteit.

Een kijkje op een deel van de tuin, waar we helaas niet zijn geweest. Een goede reden om nog eens terug te gaan.

Dit is één van die musea waar je misschien niet zo snel komt, maar dat wel heel erg de moeite waard is.
Adres: Rua do Campo Alegre, 1191
toegangsprijs: 5 euro.

Reacties

 1. Wat een fantastische foto's, en hoe gedurfd ook om voor zo'n rode gevel te gaan! Porto komt bij mij op de reislijst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je zou genieten van al het moois dat Porto te bieden heeft, ik kan je stad heel erg aanraden!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts