Yogales en yoga thuis

Gisteravond weer een yoga les gehad. Heerlijk, na zoveel weken stilstand. (m’n yogajuffie was op vakantie en in de weken ervoor moest ik 3x afzeggen, heel vervelend) Enfin, het is weer begonnen en het was heerlijk. Ik had er ook zo’n zin in om weer te starten. Pittige les opnieuw, in die zin dat het allemaal heel rustig gaat, maar door de verschillende houdingen komt alles aan bod en aan het einde van de les voel ik echt al mijn spieren. Een of twee keer had ik zelfs dat heerlijke moment als je in een houding staat en de docente corrigeert het en dat het dan opeens helemaal klopt. Dan denk je ‘Ja, zó moet het’.  Erg fijn. Meditatie en ontspanning waren heerlijk,  en ik kwam helemaal ontspannen, maar toch ook vol energie thuis.

Mijn yoga matje, in de ochtend, klaar om asanas te doen.
Silvia staat al te wachten tot ik begin, want die vindt me erg grappig.
Ik ben deze dagen ook al heel goed bezig geweest met thuis yoga oefenen. Bijna elke ochtend rol ik mijn matje uit en nog voor het ontbijt sta ik asanas te doen. De eerste keer was het even heel lastig, wat was ik stijf en wat ging het beroerd. Maar ik besloot me daar niets van aan te trekken en tevreden te zijn met het feit dat ik wel op de mat gestaan had en asanas gedaan had. Ik merk dat het nu beter gaat en dat is weer een goede reden om door te gaan. Want ik merk hoeveel beter ik me voel als ik aan yoga doe.
Het uitzicht vanaf de yogamat op het balkon. Nog leuker als het mooi weer is en de deuren open zijn.
Hier naar kunnen kijken is ook al meditatie

Reacties

 1. Ik heb er ook wel eens aan gedacht om yoga te gaan doen. Ik vraag me af hoe dat gaat met mijn chronische vermoeidheid. De een zegt: doen, je krijgt er energie van! De ander zegt: het is best zwaar soms. En dat is iemand zonder mijn klachten. Ik heb er nu geen geld voor, maar misschien toch eens kijken wat er mogelijk is... Bedankt voor deze bijdrage! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je berichtje, Tink. Er zijn zoveel soorten yoga, dat er heel stevige en pittige vormen zijn, maar ook heel rustige en milde vormen. Je kunt meestal bij een yogadocent of een studio een proefles volgen, om te zien of je het leuk vindt. En het fijne van yoga is dat het erom gaat wat jij kan, niet dat je mee moet doen met de mensen op de andere matjes.
  Er zijn ook veel yoga dvd's te koop, dan kun je in alle rust thuis oefenen, en stoppen wanneer je dat wilt. En dat is natuurlijk ook niet zo duur.
  Ik kan alleen maar zeggen dat yoga mij altijd ontzettend helpt en dat ik beter in mijn vel zit als ik aan yoga doe. Succes,
  groetjes, Bettina

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts