Door mijn ogen, Michael Robotham

Zonder dat ze het weet, wordt Marnie Logan beschermd, iemand zorgt ervoor dat iedereen die haar ooit iets heeft gedaan wordt gestraft.
Marnie’s echtgenoot Daniel is echter een jaar geleden verdwenen en hij liet Marnie achter met flinke gokschulden die volgens crimineel Patrick Hennessy nu door Marnie voldaan moeten worden. Ze heeft geen geld, want omdat haar man niet officieel dood is kan er niets geregeld worden. Ze kan zelfs zijn abonnementen niet stopzetten en de verzekering keert ook niets uit. Haar problemen worden groter en groter.

Om om te gaan met haar verdriet en haar problemen komt Marnie regelmatig bij psycholoog Joe O’Loughlin, maar nu beginnen ook hier vreemde dingen te gebeuren. Er wordt ingebroken in Joe’s kantoor en het dossier van Marnie wordt gestolen. Joe roept de hulp van oud inspecteur Vincent Ruiz in en samen komen ze erachter dat er in het verleden van Marnie heel wat vreemde dingen zijn gebeurd. Het lijkt erop dat Marnie zelf verantwoordelijk is voor alles wat er is gebeurd en dat is zeker het oordeel van de politie als Patrick Hennessy en een van zijn handlangers dood aangetroffen worden. En wat had Daniel over Marnie’s verleden ontdekt, net voordat hij van de aardbodem verdween?

De Australische schrijver Michael Robotham heeft me nog nooit teleurgesteld, zeker niet in deze serie over psycholoog Joseph O’Loughlin en oud inspecteur Vincent Ruiz. Als er een nieuw deel uitkomt, koop ik die dan ook blind. Dit zevende deel, Door mijn ogen, was daarin geen uitzondering en het gokje heeft opnieuw zeer goed uitgepakt.

De samenwerking tussen Joe en Vincent blijft leuk, omdat ze daarin allebei andere dingen meenemen. Vincent is een beetje cynisch, terwijl Joe een oprechte belangstelling voor mensen heeft. Het fijne is dat Joe niet een of andere superman is, maar een aardige man die ook zijn kwetsbaarheden heeft, niet in de laatste plaats omdat hij lijdt aan Parkinson.
Verder schrijft Michael Robotham intelligent en weet hij hoe hij een verhaal moet opbouwen. Kortom: een goede en pakkende thriller die ik niet goed kon neerleggen.

Oospronkelijke titel: Watching you
Uitgegeven in 2013
Nederlandse uitgave 2014 door uitgeverij Cargo
Nederlandse vertaling: Joost Mulder
Bladzijdes: 426

Reacties

  1. Hallo Bettina,
    Ik heb het boek ook blind gekocht en ga er vandaag lekker voor zitten. Groetjes Anne

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts