Zaaien in een broeikasje

Het balkon is op orde en ik kon ook weer gaan nadenken over mijn moestuintje. Nou ja, mijn moestuintje in potten.

Vorig jaar heb ik een eerste poging gedaan om groente te kweken op mijn balkon. Ik had paprika, courgette, tomaten en boontjes gezaaid. De paprika en tomaten waren van die combinatienatie potten van de AH, met pot, aarde en zaadjes. Helaas zijn die zijn nooit verder gekomen dan sprietjes van 4 centimeter, en de courgettes hebben prachtig gebloeid, maar er kwamen nooit courgettes aan. Dat was dus een mislukt experiment.
Wel goed gelukt waren de bonen, waar ook nog echt bonen vanaf kwamen (en lékkere boontjes). 

Dit jaar wil ik dan ook de bonen op dezelfde manier doen als vorig jaar. Half  mei zaai ik die in de grote pot waarin ze (na uitdunnen) ook blijven staan.
De andere soorten groente wil ik op een andere manier doen. Ik heb zaadjes gekocht bij het tuincentrum van balkontomaten, paprika en Russische dragon. (Ik geef toe, die laatste heb ik gekocht om de naam J).

Ik heb ook zo’n klein broeikasje gekocht. Ik vind kassen altijd erg leuk, maar zelfs de kleine zijn te groot voor op mijn balkon. Bij Ranzijn heb ik een soort mini-mini-kas gevonden, klein genoeg om hier op de vensterbank  te kunnen staan. Drie bakjes gevuld met aarde en de zaadjes. En hoewel het een beetje stapelen is, staan die bakjes nu in het kasje en het kasje staat in de zon. (Ik kwam er later achter dat ik ook van die plastic bekertjes had kunnen gebruiken, dat  was misschien handiger geweest, maar goed, dat doe ik dan een volgende keer.)  
Ik hoop dat er op deze manier iets meer resultaat is en dat ik wat meer vruchten kan plukken dan vorig jaar. Nu begint elke dag het kijken of ik al groene of witte puntjes zie, spannend hoor.

Reacties

Populaire posts