Een Spaans hondje, Rascha Peper

Als hun moeder sterft, is het zoon Victor die haar hondje in huis neemt. Hij noemt het beestje Knak. Victor werkt samen met zijn broer Jasper in hun bedrijf dat zandkastelen bouwt. 

Victor is eigenlijk architect, net zoals hun vader, maar verder dan het ontwerpen van follies is hij niet gekomen. De derde broer is Felix, die lijdt aan Gilles de la Tourette. Hij is wiskundige en zijn vriendin Pleuntje is pottenbakster.

Victor heeft ooit een psychose gehad en voelt nu de voortekenen weer komen. Op een gegeven moment is Victor verdwenen, en het hondje Knak ook.

Jasper neemt het Victor kwalijk dat hij verdwenen is, maar zijn eigen leven loopt ook niet zo lekker als zijn vrouw achter zijn affaire komt. Felix heeft het zwaar met zijn broers verdwijning, en pas tijdens een vakantie naar Spanje komt hij weer een beetje tot zichzelf. En dan denkt Pleuntje een hondje te herkennen, of is het gewoon een Spaans hondje?

Opnieuw een prachtige roman van Rascha Peper. Zij kan als geen ander levendige karakters schetsen met een paar scènes. Situaties en handelingen duidelijk maken met slechts een paar zinnen. Victor, zijn ex-vrouw en zijn dochter, Jasper en zijn gezin, Felix en Pleuntje worden niet uitvoerig beschreven, maar ze komen wel tot leven. Ze worden je sympathiek (of juist niet) en je leeft met hen mee.

Het einde vond ik alleen iets minder, voor mij had het mysterie wel in stand gehouden mogen worden en had het niet per se een happy end hoeven worden.

Reacties

Populaire posts