Vijf op vrijdag: foto's van Rome

Voor deze vijf op vrijdag vijf foto's die ik afgelopen week in Rome heb gemaakt. Vijf prachtige plekken die ik heb bezocht, of dingen die me opvielen. In de komende dagen zal Rome natuurlijk nog vaker even opduiken, al is het alleen maar om wat foto's te laten zien.
Dit olifantje staat voor één van de mooiste kerken in Rome, de Santa Maria sopra Minerva. Prachtig blauw plafond, een schitterend Maria beeld en de Heilige Catharina van Siena ligt hier.

Bloemen op de Palentijn.
Op de een of andere manier maak ik altijd heel veel foto's van bloemen en van stenen. Ik word blij van 2000 jaar oud metselwerk, lijkt wel.

De grote monumenten en trekpleisters hebben we natuurlijk ook bezocht.

Dit kleine balkonnetje had ik bij mijn hotelkamer. Hier zat het 's avonds heerlijk.

Dit ontroerde me enorm. Dit is Sint Johannes de Deo, die de zieken en de zwakken verzorgde. Dit beeld is te zien bij het ziekenhuis van de Fate Benefratelli op het Tiber eiland.
Hoe knap is het als je tederheid en zorg in steen weet uit te drukken.

Reacties

 1. de derde foto is prachtig! ik kijk uit naar meer plaatjes uit Italië. (ik neem aan dat je een fijne vakantie hebt gehad?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Kim, ik heb een heerlijke vakantie gehad, maar ja, hoe kun je in Rome nu geen heerlijke vakantie hebben? :-D

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Mooi! ik heb ook iets met bloemen en stenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geweldig is dat! Vooral als je een mooie combinatie ervan ziet.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts