Politie, Jo Nesbo

Aan het einde van het vorige boek, De schim, werd Harry Hole neergeschoten en was hij stervende. Het nieuwe boek van Jo Nesbo, Politie, gaat verder waar het vorige boek ophield.

In een geïsoleerde ziekenhuiskamer ligt een man in coma. Hij moet anoniem blijven en wordt door de politie bewaakt.
Commissaris Mikael Bellman probeert zijn sporen te verbergen en rekent af met oude bondgenoten die vijanden zijn geworden. Zijn makker in het kwaad Truls Berntsen probeert Bellman onderuit te halen.

Ondertussen is er iemand die politieagenten vermoordt op de plek van oude onopgeloste zaken. Ondanks alle mensen die op de zaak zitten, komt er absoluut geen schot in. 

Beate Lonn, het hoofd van de technische dienst, hoofdinspecteur Gunnar Hagen, agente Katrine Bratt uit Bergen die zo goed is met zoeken op de computers en psycholoog Stale Aune vormen een onderzoeksgroep buiten de officiële kanalen om. Ze weten dat ze de zaak niet op kunnen lossen zonder de hulp van inspecteur Harry Hole, maar jammer genoeg is Harry er niet meer.

Dit boek heeft me ongeveer drie keer een hartverzakking gegeven, het eindigt met een enge cliffhanger en tot het laatste moment wist ik niet precies hoe de vork in de steel zat. Meer kan ik eigenlijk niet zeggen zonder een groot deel van het plot te verraden, maar ik kan wel zeggen dat dit een geweldige thriller is. Harry Hole is terug staat op de voorkant van het boek, en hoe! Ik heb een enorme zwak voor Harry Hole en dit boek is weer een nieuw hoogtepunt in de serie.

Op dit moment staat Politie van Jo Nesbo bovenaan in mijn thriller top-10 van 2013 en een volgend boek dat ik lees moet wel heel erg goed zijn wil het hier bovenuit komen.

Reacties

 1. Oh dat klinkt heel goed. Ik neem aan dat ik eerst de voorgaande boeken moet lezen. Alleen de sneeuwman heb ik gelezen en toen 5 sterren gegeven. Nu vraag ik me af waarom het er niet van gekomen is om meer boeken van Nesbo te lezen. Misschien een mooi herfst/winter project :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de Jo Nesbo thrillers erg goed en ik raad inderdaad aan om met de eerste te beginnen. Ze zijn nu allemaal vertaald uitgebracht, en dan zie je goed de karakteropbouw enzo. Elk boek is wel zelfstandig te lezen, maar er wordt soms verwezen naar eerdere zaken. Je ziet ook goed dat de boeken steeds beter worden.
   Kortom: een heerlijk herfst/winter project!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Je moet echt de voorgaande delen lezen. Anders lijkt dit boek erg rommelig en de personages moeilijk te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een clifhanger. Is er ook een vervolg op "politie"?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas is dit tot nu toe het laatste boek in de serie over Harry Hole. Ik persoonlijk hoop dat er nog wel een nieuw deel komt, maar ik heb er niets over gehoord. En misschien vindt Jo Nesbo 10 boeken ook wel genoeg:-)

   Groetjes,

   Verwijderen
  2. Hoi Bettina,

   Net als jij ben ik ook een Harry Hole fan. Zojuist pas ontdekte ik dat er nog 2 delen zijn verschenen van Harry. Ik kan me echter niet meer de hele verhaallijn herinneren. Heb jij toevallig een samenvatting van deel 10 Politie?

   Gr. Sophie

   Verwijderen
  3. Hallo Sophie, de enige samenvatting die ik heb, staat hierboven! :-)

   Veel met plezier met de andere delen van Harry Hole.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts