Teleurstellende boeken

Soms heb je boeken die je zó tegenvallen. Vaak heb je je er enorm op verheugd omdat je de vorige boeken van de schrijver mooi vond, en heb je dit boek vol enthousiasme gekocht. Maar als je dan begint met lezen valt het tegen. Het pakt niet, het boeit niet, eigenlijk is er gewoon niets aan.
Mij overkwam dit helaas in de afgelopen tijd met de volgende boeken. Ze verdienen geen eigen blogpost, dus daarom combineer ik ze maar.

Winterdood, Rennie Airth.
Dit was het derde deel in de serie over politie inspecteur John Madden. De eerste twee delen vond ik mooi, al was het eerste deel het allerbeste.
Winterdood, het derde deel, speelt zich af in Londen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een jonge vrouw wordt vermoord en er zijn aanwijzingen dat de oorzaak ligt in de oorlogsjaren in Frankrijk. Echter, de oorlog loopt op haar einde en de politie in Parijs heeft wel meer te doen dan vage aanwijzingen te onderzoeken. John Madden is allang met pensioen, maar kende het meisje persoonlijk en raakt op die manier bij het onderzoek betrokken.
Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog is een setting die ik meestal interessant vind als achtergrond voor verhalen. In dit geval begon het boek heel goed, maar zakte het daarna volledig in. Het kwam niet op gang en halverwege was mijn aandacht echt helemaal weg. Ik heb het boek met moeite uitgelezen en hoewel het op het einde een beetje beter werd, had ik op meer gehoopt. 

Het vuurpaleis, Stephen Dobbyns.
Ik heb genoten van De kerk van de dode meisjes en zelfs van Kind in het water, al was die wel wat minder.
Het vuurpaleis begon met een aardig idee, een baby wordt uit het ziekenhuis gekidnapt en in het bedje worden slangen aangetroffen. Maar het onderzoek verloopt heel raar en al snel werd verhaal het zo warrig en zo wijdlopig dat er geen touw aan vast te knopen is. Te veel mensen, te veel beschrijvingen en te veel los zand. Ik ben tot halverwege gekomen en toen had ik er genoeg van.

In ballingschap, Charles Palliser
Charles Palliser heeft eerder De quincunx geschreven, een briljante roman die zo uit de 19e eeuw had kunnen komen en ook het heel leuke Dolende geesten waarin kunstig verschillende verhalen uit verschillende tijden worden gecombineerd.
In ballingschap is opnieuw een boek dat speelt in de 19e eeuw, in de stijl van de 19e eeuw. Maar helaas, wat een absolute verschrikking. Richard komt naar een afgelegen huis waar zijn moeder en zuster wonen na de dood van Richard’s vader. Er gebeuren in het dorp allerlei rare dingen, mensen doen raar en over het algemeen is Richard vooral geïnteresseerd in seks en opium. Het is warrig, vervelend en onsmakelijk. Getver de getver, wat een rotboek. Ik heb 80 pagina’s gelezen en toen ben ik gestopt. Er zijn meer dan genoeg mooie boeken dus hoef ik mijn tijd niet met zoiets te verdoen.

Reacties

  1. Jammer is dat! Ik had het met de voorlaatste Japin, zo erg dat ik de nieuwe ook niet aanschaf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die vorige van Japin leek me ook niets, en de nieuwe durf ik niet aan, dus ik herken dit helemaal!

      groetjes,

      Verwijderen
  2. Oh ja je kunt soms zomaar een paar van die boeken achter elkaar hebben. Dan moet je echt weer opgepept worden door een heel goed boek. Die van Palliser had ik ook mijn lijstje staan, die veeg ik er gelijk van af! Blijft nog zat over ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik jou was zou ik Palliser inderdaad schrappen, hoewel mijn mening natuurlijk niet maatgevend is. Er zullen best mensen zijn die ook dit boek prachtig vinden.
      Gelukkig ben ik ook bezig in een paar mooie boeken, dus dat scheelt enorm en dat maakt het weer een beetje goed. Wel in veel tegelijk, dus opschieten doet het niet!

      groetjes,

      Verwijderen
  3. Ahhh, wat jammer! Ik kijk al zo lang uit naar een nieuwe Palliser! Maar ik vertrouw je blindelings, Bettina, dus dit boek blijft mooi aan de kant!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Julie dichten me nu wel heel wat toe, ik weet niet of ik deze verantwoordelijkheid wel aankan! Wat als ik het nu verkeerd heb en jullie het allemaal een prachtig boek vinden? :-)

      groetjes,

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts