Moestuintje op het balkon, lente 2014

Het is weer zover, ik ben weer bezig met mijn kleine moestuintje op het balkon. Vorige week was ik in het tuinentrum en daar hadden ze tomaten-, aubergine-, paprika- en courgetteplantjes. Ik heb wel eens geprobeerd om dat te zaaien, maar dat loopt niet echt op iets uit, dus vandaar dat ik nu de plantjes gekocht heb. Thuis heb ik ze in potten geplant en heb ik ook de boontjes gezaaid. Die doen het elk jaar goed.
Rechts in de hoek met de stokken erin is de pot met de boontjes. Daarvoor is een pot met twee aubergineplantjes. In het midden staan twee potten met elk een tomatenplantje en voor de bessenstruik zie je een pot met twee paprikaplantjes.

De Tayberry is al behoorlijk gegroeid. Er zijn allerlei knoppen te zien en al af en toe een schattig wit bloemetje. Kortom, het besje doet het goed.

Links staan de kruiden. Ik heb ze bijgesnoeid en ze zijn sinds die tijd al weer gegroeid. In de grote pot achter staan Tijm, Rode basilicum en Melisse. In het potje links voor is een Salie te zien die geweldig groeit. In het kleine potje rechts is een Rozemarijn die het denk ik niet haalt. Maar ik wacht nog even rustig af, misschien trekt het nog bij.

Ik ben in ieder geval blij dat mijn moestuintje weer klaar is, nu is het een kwestie van water geven en afwachten. Maar ook dit ziet er al goed uit!

Reacties

Populaire posts