Boeken voor in de vakantie, kerst 2014

Ik heb Kerstvakantie en daar was ik ook wel aan toe. De periode voor de Kerstvakantie is altijd bijzonder druk op school, dus twee weken vrij komt dan heel goed uit.

Nu is de Kerstvakantie met alle feestdagen niet de meest rustige vakantie, maar hoewel ik een paar afspraken heb, heb ik vooral de afspraak met mezelf om het rustig aan te doen.

Bijkomen, uitrusten en nieuwe energie opdoen, dat is het doel.

Ik heb een mooi stapeltje boeken verzameld van boeken waar ik deze twee weken in wil lezen. Ik verwacht niet alles uit te krijgen, dat hoeft ook niet, maar ik zal wel een heel eind komen. Ik ben namelijk van plan heel wat ruimte in te plannen om gewoon lekker te lezen.

Wat ligt er op de stapel? Van boven naar beneden:

 • The secret rooms van Catherine Bailey, (historische non-fictie). Ik heb van haar eerder Black diamonds gelezen en die vond ik zeer goed, dus ik verwacht dat ik dit boek ook interessant en goed geschreven zal vinden.
 • Onvoltooide liefdesbrieven van Michail Sjisjkin. Ik ben heel benieuwd naar dit boek sinds ik Venushaar van deze schrijver heb gelezen.
 • Het winterpaleis van John Boyne. Dit is een boek dat ik herlees, maar ook hier heb ik veel zin in, want de eerste keer vond ik het prachtig.
 • H is for Hawk van Helen MacDonald, (non fictie). Ik heb hier al verschillende dingen over gelezen en ik ben heel benieuwd. Ik houd wel van roofvogels en als ik het goed begrijp, is dit een bijzonder verslag.
 • Gewoon over geloof van Rob Mutsaerts, (non-fictie). Rob Mutsaerts is hulpbisschop van Den Bosch en ik hoop op een inspirerend en aansprekend boek over het Katholieke geloof.
 • Virginia Woolf in Manhattan van Maggie Ghee. Ik ben hierin begonnen en het komt een beetje moeizaam op gang, maar misschien nu ik tijd genoeg heb om er goed in door te lezen, zal het me sneller pakken. Dat hoop ik, want het idee vind ik origineel en interessant.
 • Aan de rand van de wereld van Michael Pye, (historische non-fictie). Hier ben ik in al aardig in gevorderd en het leest geweldig, wat een ontzettend goed boek!

Reacties

 1. Mooie stapel! H is for Hawk heb ik uit en het is inderdaad een bijzonder boek. Ik ben nu bezig met de bespreking, maar door de nasleep van een griep schiet die nog niet zo op. Het boek van Michael Pye ben ik ook aan het lezen en dat is echt genieten. Ik ben nog niet heel ver (ergens rond p. 100), maar hoop dat het zo goed blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd naar jouw bespreking van H is for Hawk, maar ik hoop voor jou dat je snel opknapt. Griep kan soms behoorlijk lang doorwerken.
   Michael Pye is geweldig, ik heb het boek bijna uit en mijn bespreking zal in de eerste week van het nieuwe jaar komen. (dus dat is al snel :-) )

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Oooh dat boek van Michael Pye moet ik ook lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kan ik echt aanraden, Barbara, leest geweldig en staat vol interessante anecdotes, feiten en gebeurtenissen.

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Zo Bettina, je hebt jezelf flink verwend met al die mooie boeken (met wat hardcovers zie ik). Ook ik ben Pye aan het lezen, geweldig boek inderdaad. Maar jij bent op zeker de eerste die 'm gaat bespreken.
  Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook heel fijne dagen, Joke. Fijn stapeltje, he?
   Mijn bespreking van Pye staat voor de eerste week van januari op de rol, ben ik dan de eerste? Geen idee :-) Ik ben wel heel benieuwd hoe de andere oordelen zullen luiden.

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. prachtige titels! ik ben ook heel erg benieuwd naar H is for hawk, ik ben binnenkort jarig en hoop dus stiekem dat ik het cadeau krijg..

  fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de voorkant van het boek al zo mooi en het is ook nog een mooie gebonden versie. Ik hoop voor jou dat je het boek inderdaad voor je verjaardag krijgt!

   Fijne dagen voor jou,

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts