Squadra antimaffia, Palermo oggi (2008-)

Goede Italiaanse series vind ik geweldig, en als ik een nieuwe ontdek, ben ik helemaal blij.

Kort geleden is in Nederland Squadra antimaffia, Palermo oggi uitgekomen, een bijzonder goede en spannende serie die draait om een team maffia bestrijders in hedendaags Palermo.

In de eerste serie maken we kennis met inspecteur Claudia Mares (Simona Cavallari).
In 1992 is ze nog een gewoon agente en redt ze het leven van een jong meisje, de dochter uit de familiefamilie Abate.

Dan spoelen we snel door, naar 2008. Oude vriend en collega Stefano heeft Claudia gevraagd naar Palermo terug te komen, omdat hij iets groots heeft ontdekt. Maar voor hij Mares kan vertellen wat er aan de hand is, wordt hij doodgeschoten.

Mares krijgt de leiding over het team, maar ze weet niet wie ze kan vertrouwen, zeker niet als blijkt dat er een mol in het team zit die alles doorbrieft aan de maffia. Gelukkig heeft ze steun aan inspecteur Ivan de Meo (Claudio Gioè).
Claudia en Ivan
Ondertussen is Rosy Abate na een lang verblijf in Amerika teruggekomen naar Palermo om te trouwen, maar wordt ze tegen wil en dank betrokken bij de maffiapraktijken van haar broers.

De tweede serie gaat verder waar de eerste ophield. Claudia Mares heeft nog altijd de leiding over de antimaffia brigade, maar er is nu wel een nieuw team (gek altijd dat nooit goed wordt uitgelegd waar de andere agenten naar toe zijn gegaan J).
Het nieuwe team moet snel leren elkaar te vertrouwen, want al snel blijkt dat oude vrienden niet langer te vertrouwen zijn en dat voormalige verraders misschien toch al die tijd aan de goede kant hebben gestaan. De geheime dienst bemoeit zich er ook nog mee, maar zij hebben hun eigen agenda.
Bovendien moet Claudia Mares vrezen voor haar leven, want de Abate familie wil van haar af.
Het nieuwe team
Squadra antimaffia is spannend en elke lange aflevering (elk dik 1½ uur) verveelt geen moment. Bovendien eindigt een aflevering met een cliffhanger waardoor het regelmatig voor kwam dat ik meteen daarna de volgende dvd erin gooide, omdat ik verder móest kijken.  

Spannende verhaallijnen die goed in elkaar zitten en uitstekende acteerprestaties maken van Squadra antimaffia een fantastische serie. Leuk ook om allerlei acteurs uit andere Italiaanse films en series te herkennen.

Mooie beelden van Palermo (mooie stad!) en verwijzingen naar de geschiedenis van de maffia en de bestrijders geven je bovendien het gevoel dat het actueel en echt is.

Helaas zijn alleen seizoen 1 en 2 nog maar in Nederland uitgebracht, terwijl ze in Italië al bezig zijn met seizoen 7. Ik hoop dat de andere seizoenen ook hier zullen uitkomen, want ik wil heel graag verder kijken!

Reacties

Populaire posts