Bijen in nood

Neem in gedachten een mooie zomerse middag, waar de bijen gezellig rondzoemen en vliegen van bloem naar bloem. Zonder deze bijen geen natuur, want de bijen zorgen voor de bevruchting van bloemen en planten.

Helaas hebben de bijen het de afgelopen jaren steeds moeilijker gekregen en de berichten over de bijensterfte zal de meesten van jullie niet ontgaan zijn. Vooral door het gebruik van pesticiden in de landbouw wordt het leven van de bijen bedreigd. De planten zijn beschermd tegen vieze beesten, maar helaas is dit gif ook dodelijk voor de bijen.
Er wordt geprobeerd om dit tegen te gaan en sommige soorten pesticiden zijn al verboden, maar helaas nog niet alle.

Wat kunnen wij doen om de bijen te helpen? Je hoeft echt niet meteen een imkercursus te volgen en een complete bijenkorf in je tuin neer te zetten, het kan ook kleinschaliger. Planten en bloemen waar bijen op af komen laten groeien in je tuin en op je balkon is al een eerste stap. Zelf geen pesticiden gebruiken is een tweede stap.

Ik ben ondertussen donateur geworden van de Bijenstichting, voor het luttele bedrag van 10 euro per jaar kun je deze stichting al helpen de situatie voor de bijen in Nederland te verbeteren.

Meer informatie vind je op de site www.bijenlint.nl Hier is alles te vinden over de Bijenstichting, wat ze doen en hoe je donateur kunt worden.
Er is ook de organisatie probijo, waar geld ingezameld wordt om te helpen met rechtszaken om de pesticiden tegen te gaan. Meer informatie kun je hier vinden www.probijo.nl
Meer informatie over Urban beekeeping kun je hier vinden:  http://www.ilovebeeing.nl/

Help de bijen, ze hebben het hard nodig!

Reacties

 1. Greenpeace is ook actief bezig de bijen te helpen: http://reddebijen.nl/. er was zelfs een actiepakket met zomerbloemzaadjes, ik geloof dat het nu op is maar bij een tuincentrum kun je zo'n zakje voor nog geen drie euro kopen.

  het is in ieder geval heel fijn te merken dat steeds meer mensen hier mee bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de tip, Kim, fijn dat je nog even deze aanvulling geeft!

   Ik hoop dat steeds meer mensen beseffen dat de bijen nodig zijn en dat de bijen in nood zijn.

   Fijne dag, groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts