Heemtuin De wind in de wilgen

Afgelopen zaterdag was het hart-hoofddag bij de Triodosbank. Bij twintig bedrijven die gefinancierd worden door de Triodosbank kon je rondkijken. Het leuke van de Triodosbank vind ik dat ze echt proberen om maatschappelijk bewust te zijn en dat vind je terug in het soort bedrijf waar zij geld in steken.
Samen met mijn moeder heb ik de Wind in de Wilgen in Lelystad bezocht. Dit is een Heemtuin met een theeschenkerij, waar je trouwens ook terecht kunt voor lunches (en erg lekkere tosti’s).

Toen we aankwamen was het nog droog en konden we buiten koffie drinken met een heerlijke scone, die ons werd aangeboden door de Triodosbank. Daarna kregen we een rondleiding van Wim, de eigenaar van de Heemtuin. Meer dan twintig jaar geleden is hij begonnen met deze tuin, die nu een schitterende vari√ęteit aan planten en heel bijzondere plekjes laat zien. Ondanks de regen die af en toe viel (en de stortbui op het einde) vond ik het een geweldige ervaring om hier rond te lopen en de prachtige bloemen en planten te zien. Zo mooi om te zien hoe de natuur eigenlijk altijd mooie combinaties maakt en hoe je, als je goed kijkt, overal wel iets ziet om je over te verbazen.

Lekkere koffie met warme scones
Meer over de hart-hoofddag van 2013 vind je HIER (ik hoop dat ze volgend jaar weer iets dergelijks organiseren) en meer over de Heemtuin Wind in de Wilgen vind je HIER. De tuin is tegen een kleine toegangsprijs te bezichtigen en ook rondleidingen kunnen geboekt worden. Aanrader!
Binnen in de serre waar je thee kon drinken groeide deze druif, wat een heel leuk effect gaf.


Deze mooie kat liep rond, hij was heel aanhankelijk en kwam echt naar alle mensen toe om aangehaald te worden (wat iedereen dan ook braaf deed)

Meer foto’s van deze heemtuin zijn HIER en HIER te vinden op Bettina’s impressions, maar hier ook alvast een paar.

Reacties

 1. Hallo Bettina, Je foto's zijn de moeite waard. Prachtig. Ik heb ook erg genoten van de Heemtuin, het was een leuke maar ook een leerzame dag. Liefs, mamma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo mam, jammer dat jij geen foto's hebt kunnen maken, misschien volgende keer!

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts