Corona en de examens die niet doorgaan

Opluchting overheerst, er is een besluit genomen. Geen gemakkelijk besluit, maar de minister van Onderwijs heeft de knoop doorgehakt; de Centrale Eindexamens gaan niet door dit jaar.

Volgende week maandag zouden op het VMBO de praktijk examens beginnen en begin mei zouden voor heel het Voortgezet Onderwijs de schriftelijke eindexamens beginnen.

Deze gaan dus niet langer door.

Een heel verstandig besluit, waar ik niet blij mee ben, maar wel opgelucht over ben. Je kunt naar mijn idee niet alle bijeenkomsten tot 1 juni verbieden, maar wel honderden examenleerlingen examens laten maken.

De schoolexamens zijn nu belangrijk en leidend. De meeste toetsen zijn hiervoor al afgenomen en er is al een behoorlijk goed beeld van wat de leerlingen kunnen en niet kunnen. Er is nu tijd om de resterende schoolexamens (en in veel gevallen is dat nog maar één toets per vak) verder naar achteren te schuiven of deze op een andere manier af te nemen.

Ik denk dat op dit moment in het hele land schoolleidingen bij elkaar zitten (digitaal waarschijnlijk) om besluiten te nemen en te bedenken hoe ze dit gaan doen.

Voor de eindexamenleerlingen is dit nieuws niet leuk, en eigenlijk is het dat voor niemand. Maar ik denk dat het van alle kwaden de minste is, en dan moet je toch daarvoor kiezen.

We leven in interessante tijden, en dat is niet altijd positief.

Reacties

Populaire posts