Internationale vrouwendag: hulp voor vrouwen in Malawi

Ik steun al enige tijd de Hospitaalbroeders en ik kreeg net in mijn mailbox een bijzonder verhaal over steun aan vrouwen in Malawi, dat ik op deze internationale vrouwendag toch even met jullie wil delen.


Dit stukje komt uit de nieuwsbrief:

En inmiddels doen er ruim 8.000 dames mee! Het mooie van het programma is dat er geen westers geld aan te pas komt. De vrouwen zijn opgedeeld in groepen. Ze komen wekelijks bij elkaar en leggen dan een klein bedrag in de pot. Eén van de dames leent het bedrag van de pot om voor zichzelf te beginnen of te investeren in haar zaak en betaalt het daarna weer terug, inclusief rente. Zo blijft het bedrag van de pot alleen maar groeien en worden de investeringen almaar groter.

Waarom alleen vrouwen?
Malawi is een van de armste landen van de wereld, het gemiddelde jaarinkomen is er € 250. Er zijn zelfs mensen die nog minder verdienen. Dit zijn vooral vrouwen die puur en alleen omdat zij vrouw zijn niet hoger op kunnen komen.

Geld verdienen

Het spaargeld mag alleen gebruikt worden om er geld mee te verdienen. Veel van de vrouwen richten zich op de verkoop van vis, zout, groente of zeep. Weer anderen maken bakstenen en één van de vrouwen verhuurt zelfs trouwjurken. Vorig jaar zijn we op bezoek geweest bij Daria en haar succesvolle meubelmakerij, bekijk de korte video van dit bezoek.

Hieronder vind je een link naar de website van de Hospitaalbroeders, waar ook het filmpje met uitleg te zien is én meteen de mogelijkheid om een (eenmalige) donatie te doen.

https://www.hospitaalbroeders.nl/doe-ook-mee/

Wees solidair, het is internationale vrouwendag!

Reacties

Populaire posts