Kleurrijk tegenwicht

Georganiseerde borduurgarens
Vandaag wil ik het niet hebben over Digitaal lesgeven, wat er goed gaat, wat er mis gaat en hoeveel energie het kost :-(

We zijn al twee weken bezig en het duurt nog zeker één week, en waarschijnlijk zelfs langer. Er is nog tijd genoeg om die balans op te maken. 

Laat ik alleen zeggen dat digitaal onderwijs niet leuk is, maar in deze noodomstandigheden beter dan niks.

Ik wil het nu over iets anders hebben. Want door dat digitale lesgeven zit ik veel en veel meer achter de computer. Ik had dus iets nodig dat totaal niks met de computer te maken had, dat niet digitaal was, dat niet via een beeldscherm ging. 

Ik wilde iets met mijn handen doen, maar een aantal zaken, zoals breien of haken, vallen af. Ik heb het weleens geprobeerd, maar ik vind het niet zo leuk. 
De oplossing lag in borduren. Ik vind de bezigheid prettig, het is fijn dat je het zo kunt pakken en zo weer weg kunt leggen en de kleurtjes van het garen vind ik zo vrolijk en leuk. 

De staat van mijn borduurzijde was echter deplorabel, alle strengetjes lagen door elkaar in een 
mandje, waardoor ik totaal niet meer wist welke kleuren ik nu eigenlijk had. 
Een mandje vol leuke kleurtjes, maar welke kleuren zijn er eigenlijk? 

Vorige week heb ik dus eerst een doos gekocht om dit te ordenen, het is een doos met 16 vakjes en één groter vakje voor het schaartje. Daarbij heb je kartonnen kaartjes om de borduurzijde op te wikkelen. Daarna ben ik lekker bezig geweest met het opwikkelen van al mijn borduurzijde en daarna de kaartjes op kleur te ordenen. 
Dit was trouwens ook een heel goede methode om in mijn hoofd een beetje overzicht te krijgen (daarna volgden nog een opgeruimd naaimandje en een opgeruimde werkkamer). 
Dat wikkelen was nog best een karwei, maar leuk en ontspannend met een muziekje erbij en een kop thee. 

Ik heb het boek De gestroomlijnde naald van Cecile Dreesmann er weer eens bij gepakt, een deeltje uit de Baedeker voor de Huisvrouw, maar wel een heel leuke met alles over borduren.
Ondertussen ben ik begonnen met een project in vrij borduren en dit begint al aardig vorm te krijgen. Bovendien heb ik een borduurdpakketje besteld waarmee ik een boekenlegger kan borduren, ook zo'n overzichtelijk klein project. 

Ik vrees dat het online lesgeven nog niet snel voorbij is, maar op deze manier heb ik gelukkig ook iets anders te doen dan kijken naar een beeldscherm. 

Reacties

 1. Heerlijk hoor zo even met je handen bezig zijn. Zelf ben ik een enorme haakfan en ik ben nu bezig met een grote deken vol fijne kleuren, dat leidt lekker af! Veel plezier nog met je projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat klinkt ook erg leuk! Heel fijn dit soort projectjes!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts