Margot at the Wedding (2007)

Margot is een schrijfster van korte verhalen die op bezoek gaat bij haar zuster Pauline, die binnenkort gaat trouwen. Paulines verloofde is de werkeloze artiest en muzikant Malcolm, en Margot kan niet nalaten duidelijk te maken dat ze Malcolm totaal niet ziet zitten.

De verhouding tussen de zussen is toch al niet heel denderend, ze hebben weinig contact. Pauline neemt het Margot kwalijk dat ze de problemen van de familie in haar verhalen gebruikt en daar succes mee heeft en Margot vindt Pauline maar een zielig geval. Snijdende opmerkingen en constante steken onder water over en weer zijn het gevolg.

Voeg daarbij dat Margot haar tienerzoon bij zich heeft die ze aan de ene kant prijst en aan de andere kant net zo hard onderuit haalt én dat ze een relatie heeft buiten haar huwelijk met een collega-schrijver, maken de sfeer er niet gezelliger op.

'Margot at the Wedding' is een film over familie, maar niet de gezellige variant waarin alles goed komt. De problemen worden ook niet allemaal opgelost en heel veel blijft onuitgesproken, net zoals in het echte leven. Sommige uitwisselingen zijn bijna pijnlijk om naar te kijken, en andere scènes zijn onwillekeurig grappig. Zoals wanneer Margot wil bewijzen dat ze nog altijd in een boom kan klimmen en niet voor haar zus wil toegeven dat dit geen goed idee is.
De verhaallijn met de buren had voor mij niet echt gehoeven, dit voegt naar mijn idee niet zo heel veel toe.
Margot in de boom
Nicole Kidman zet een uitstekende Margot neer, die met gemak de hele film draagt. Maar ook Jennifer Jason-Leigh en Jack Black zetten hun personages heel goed neer.

Geen film als je in de stemming bent voor wat gezellig vermaak, wel een film als je een interessant familiedrama wilt zien, vol tegenstrijdige karakters en ongemakkelijke ontmoetingen.

De film is vanavond op televisie te zien, op RTL-8, om 20.30.

Reacties

 1. ik begin steeds meer waardering te krijgen voor de acteerkunsten van Nicole Kidman. ze kan wel echt goed acteren, steeds vaker besluit ik een film te kijken vanwege het simpele feit dat zij erin zit. (ze kiest overigens ook wel mooie films uit om in te spelen..)
  dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft een paar heel slechte films gemaakt (vind ik), maar zeker heel goede, ik vind haar een goede actrice, fijn ook om naar te kijken.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts