Rugpijn

Foto door mij gemaakt, Rome.
Een plek waar je op een veel leukere manier van
je rugpijn af kunt komen
Sinds de laatste dagen van de kerstvakantie word ik geplaagd door rugpijn. Ik heb ergens een iets te enthousiaste beweging gemaakt en het gevolg was een verschrikkelijke pijn onderin mijn rug. 's Ochtends en 's middags schuivel ik als een soort Italiaanse weduwe door het huis, want lopen, zitten en staan doen me allemaal even zeer. ('s Avonds gaat het gek genoeg beter)
Alleen liggen is goed te doen, al is het gáán liggen en het weer overeind komen een zeer moeizame, langdurige en vooral pijnlijke onderneming. Opstaan in de ochtend is nog nooit zo naar geweest.

Ik heb een aantal jaren geleden ook eens zo'n pijn gehad en nog wel vlak voor een reis naar Rome met school. Ik heb die reis wel gemaakt, met heel veel moeite, maar aan het einde ervan (op de terugreis, ergens in de hele vroege morgen op een parkeerplaats in Luxemburg) was de pijn opeens helemaal weg. Sindsdien roep ik altijd dat de beste manier om van rugpijn af te komen een reis naar Rome maken is, waarbij je in totaal zo'n 50 uur in de bus zit en alles bij elkaar over de dagen zo'n 50 kilometer loopt.

Helaas, zo'n reisje naar Rome is nu niet voor handen, ik moet het zonder doen.
Pijnstillers, hete douches en zo'n gel die de doorbloeding op gang helpt moeten me helpen. Daarbij blijf ik ook maar gewoon in beweging en heb ik nu ook fysiotherapie. De hoop is dat langzamerhand de pijn minder wordt. Het gaat al wel iets beter, maar het is nog niet in orde.
Het lukt wel, ook zonder Rome. Toch had ik geloof ik liever in Rome gezeten. Ik zal toch eens aan de FBTO voorstellen dat ze dat ook in hun dekking opnemen.

Reacties

 1. Beterschap Bettina, hopelijk kun je wel een beetje lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Riet, lezen gaat goed en dvd's kijken ook, gelukkig maar.

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Ai, vervelend zeg! Ik duim dat het snel overgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat naar, Bettina! Ik weet er helaas alles van - blijven bewegen is goed, maar ja, alles wat je doet, doet zeer! Beterschap, ik hoop dat het snel overgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Judith, ik blijf in beweging en de pijn wordt al minder, maar ja, ik begin er nu wel genoeg van te krijgen, het is vooral zo vervelend. Enfin, geduld, geduld, geduld,

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts