Dagje Amsterdam

Vorige week zijn vriendin M. en ik naar Amsterdam geweest. We hebben daar alletwee gestudeerd en ik werk er nu, maar zo af en toe is het heerlijk om er naar toe te gaan voor de gezelligheid.

We beginnen altijd standaard met koffie, en daarna hebben we heerlijk gelopen door de straatjes en de grachtjes van de Jordaan.
Op de hoek van de Bloemenmarkt en het Koningsplein zit 'Divertimento',  een zaakje waar ik al tosti's haalde toen ik nog studeerde. Het is er altijd vol, maar op de een of andere manier weten we er altijd wel een plekje te vinden.

Na de thee en de tosti's naar de overkant waar Selexyz Scheltema zit, waar ik naar buiten kwam met de dagboeken van schrijver Evelyn Waugh (dat boek was in de ramsj) en vriendin M. met 'Vissen voeren' van Fabio Genovesi, enthousiast gemaakt door mijn bespreking een paar dagen eerder. (bespreking hier)
Bij de Engelse boekhandel 'Waterstones' heb ik nog 'North and South' van Elizabeth Gaskell kunnen krijgen. Na de prachtige serie (bespreking hier) wil ik nu echt het boek lezen.
Ondanks de regen was het een ouderwets gezellig dagje samen uit, en ik heb nog twee mooie boeken mee naar huis kunnen nemen ook.

Reacties

Populaire posts