Een hoekje in de bibliotheek

In februari 2011 was ik begonnen met mijn eerste weblog, in september is dat hiernaar toe overgeheveld en op 1 september 2012 bestond 'Bettina schrijft' in deze vorm één jaar. Ik had niet kunnen bedenken hoeveel plezier het bloggen mij zou geven, hoe leuk ik het zou vinden om te bedenken welke stukjes ik ga plaatsen en waarover ik zal schrijven. Maar ik kan jullie zeggen; ik vind het heerlijk om een weblog te hebben. En de diversiteit van dit blog zorgt ervoor dat ik met redelijk gemak regelmatig een stukje kan plaatsen.

Een paar weken geleden heb ik een tweede blog opgezet, met een compleet andere insteek en in het Engels. Leuk om mijn Engels weer te oefenen dat een beetje roestig begint te worden (dat krijg je als je het bijna niet actief gebruikt) en ook leuk om stukjes te plaatsen over onderwerpen die ik hier niet zou plaatsen, of wel hetzelfde onderwerp, maar dan met een andere invalshoek. Creatief en leuk om mee bezig te zijn. Maar ook een blog waar ik niet heel regelmatig stukjes kan plaatsen omdat ik ten eerste meer moeite moet doen om dat soort stukjes te bedenken en ten tweede kost het meer tijd dit soort stukjes te schrijven.

En ik wist dat ik nog één ding wilde, een ander Engels blog, maar dan alleen over boeken. Eigenlijk wordt het een soort Engelse afsplitsing van de boeken van dit blog, ik plaats grotendeels dezelfde stukjes als hier, aangevuld met boeken waar ik hier al over heb geschreven. Voor de Nederlandse lezers van dit blog zal het dus niet zo veel nieuws opleveren, maar er komen hier ook veel bezoekers uit andere landen die ik hopelijk op deze manier beter kan bereiken. En natuurlijk is het opnieuw een goede oefening voor mijn Engels.
Ik wilde het niet 'Bettina reads' of 'Bettina's books' noemen, dan zou het een beetje afgezaagd worden. De titel is dus 'A corner of the library' geworden.

Dit is wel het laatste blog dat ik opzet, lijkt mij, het is niet de bedoeling elke week met een nieuw blog te komen. :-) Maar met deze drie, die elkaar overlappen en elkaar aanvullen is het voor mij mooi compleet.

www.acornerofthelibrary.blogspot.com

Reacties

 1. Ambitieus hoor, DRIE blogs! Ik heb soms al moeite mijn ene blog een beetje bij te houden ;-)
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik weet het, ik zit ook een beetje met het schaamrood op mijn kaken, want dit had ik zelf ook nooit gedacht.
   Maar ik heb er zo'n plezier in, dat ik denk dat het wel goed komt. En als op een gegeven moment blijkt dat één van de drie (niet deze) wat minder loopt is het ook niet zo erg.

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Ik ga kijken! Je weet dat ik ook een Engels blog heb. In mijn geval is mijn Nederlandse blog een afsplitsing van het Engelse. Precies andersom dus. Succes met het bijhouden van twee blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Judith, grappig inderdaad dat het voor jou net andersom is,

   groetjes,

   Verwijderen
 3. leuke naam voor een boekenblog! ik ga je ook daar in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Kim, en ik hoop je ook daar te zien. De naam is wel grappig he? Er waren al heel wat namen die ik had bedacht vergeven, maar met deze ben ik zelf heel tevreden.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts