Zeg dat het je spijt, Michael Robotham

Vorige week is de nieuwste van Michael Robotham uitgekomen. In ‘Zeg dat het je spijt’ spelen psycholoog Joe O’Loughlin en oud-rechercheur Vincent Ruiz weer een grote rol.

Joe is vlak voor Kerst in Oxford met zijn oudste dochter Charlie, als de politie hem vraagt te komen helpen. Op een boerderij is een dubbele moord gepleegd en er is een schizofrene man aangetroffen die verdacht wordt. Bovendien is er een vrouw overleden in het meer. Joe komt erachter dat de overleden vrouw Natascha MacBain is, een van de twee Bingham-meisjes. 

Deze twee meisjes, Tash en Piper, zijn drie jaar geleden verdwenen en niemand wist waar ze waren. Nu blijkt dat ze tot voor kort nog in leven waren en dat Tash wist te ontsnappen. Ze was namelijk op weg naar de boerderij, omdat haar ouders daar vroeger woonden. 

De schizofrene man wordt ondertussen van de moorden verdacht, maar zegt dat hij een meisje heeft zien wegvluchten, achtervolgt door een sneeuwman. Wat is er gebeurd met Tash en Piper in de maanden voor de ontvoering, waar hebben ze al tijd gevangen gezeten, wie heeft hen ontvoerd en vooral: is Piper ook nog in leven?  

Joe en Vincent assisteren de politie en proberen daar achter te komen. Het onderzoek naar de verdwijning van de meisjes moet weer worden geopend en alle verklaringen en alle verdachten moeten opnieuw worden bestudeerd.

Michael Robotham is er opnieuw in geslaagd om een ontzettend spannend boek te schrijven. Joe O’Loughlin en Vincent Ruiz zijn sympathieke hoofdpersonen, die je steeds beter leert kennen. De zaak laat je geen moment los, vooral omdat naast het politieonderzoek, Piper haar verhaal vertelt. Op een knappe manier worden steeds meer details duidelijk, maar de ware dader en de ware toedracht van de zaak bleef voor mij tot het einde toe verborgen. Opnieuw een topboek van een topauteur.

Reacties

Populaire posts