Miss Dahl's heerlijkheden, Sophie Dahl

Een van de leukste dingen die ik ken is het lezen van kookboeken. Ik houd van de foto’s die erin staan, de sfeer die het oproept en de verhalen erom heen. Als er dan ook nog heerlijke, gemakkelijk te maken recepten instaan dan is het helemaal mooi.

Het kookboek van Sophie Dahl;‘Miss Dahl’s heerlijkheden’ voldoet aan al mijn criteria.
Ik had vorig jaar de aankondigingen gezien van haar kookprogramma op de BBC ‘The delicious Miss Dahl’. Ik heb elke aflevering gezien en ervan genoten. In elke aflevering stond een bepaalde emotie centraal, bijvoorbeeld nostalgie, waar de recepten dan op afgestemd waren. Ik heb genoten van elke uitzending. Ik heb de kritieken wel gelezen dat zij geen echte kokkin is en dat haar recepten te simpel zijn, maar ze pretendeert ook niet een echte kokkin te zijn.

Sophie Dahl is de kleindochter van Roald Dahl. Ze komt uit een familie die bijna Bourgondisch is met eten. Sophie is naar New York gegaan en werd  bekend als ‘plus-seize-model’. Later ging ze extreem lijnen en verloor ze juist heel veel gewicht. Zelf zegt ze dat ze geen goede verhouding had met eten, of misschien juist een té goede. Pas na een aantal jaren kwam ze erachter dat het geheim van goed met eten omgaan vooral zit in goede maaltijden met goede ingrediënten. Drie voedzame, heerlijke maaltijden per dag en je hebt niet eens meer trek in tussendoortjes en gesnoep.

Het boek is ingedeeld naar de seizoenen, met in elk hoofdstuk een gedeelte voor ontbijt, lunch en diner. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan desserts. Aan het begin van elk hoofdstuk vertelt Sophie over haar leven en haar relatie met voedsel.
De recepten zijn eenvoudig te maken en meestal erg lekker, de foto’s zijn om te watertanden en de lichte, leuke schrijfstijl spreekt mij enorm aan.

Dit is een van mijn favoriete kookboeken en ik ben heel blij dat er in september een nieuw kookboek van haar uitkomt.

Reacties

Populaire posts