De laatste stand van zaken over het oude weblog

Dit stukje zou geloof ik net zo goed ‘the never ending story’ kunnen heten. De migratie bij Web-log blijft maar doorgaan. We zijn bijna 6 weken verder en er is nog weinig nieuws te melden. Het grootste deel van de weblogs bij web-log ligt nog altijd plat, en wat er wel zichtbaar is, is niet toegankelijk én ziet er verschrikkelijk uit.
Mijn weblog is nog altijd onzichtbaar, alleen een blanco pagina komt tevoorschijn. Dit schijnt een bekend probleem te zijn en er wordt aan gewerkt. Zegt men.
Er is gisteren een nieuwe update geplaatst op de helpdeskpagina van Coentje en consorten. Daarin staat vrij weinig, alleen dat het een stuk langer duurt dan ze hadden gedacht. Ze zijn blijkbaar bezig met iets dat erg moeilijk en lastig is en vrij veel van de uitleg gaat over hoe groot het systeem is dat ze opbouwen en dat het ervoor zorgt dat je als gebruiker het zo gemakkelijk krijgt.
Maar ja, dan moet je er als gebruiker wel eens een keer bij kunnen. En dat zie ik voorlopig nog niet gebeuren.
Dat het veel langzamer gaat dan gewenst is denk ik wel duidelijk voor iedereen. Ik vraag me alleen af hoe ze eigenlijk gedacht hadden die hele migratie in één nacht te kunnen volbrengen.
Want dingen die fout gaan, en onverwachte problemen tegenkomen is heel iets anders dan bijna 6 weken onbereikbaar zijn. Het verschil tussen 24 uur en 6 weken is te groot. Dan heb je niet één ding over het hoofd gezien, maar een complete computerwalvis.
Enfin, voor mij maakt het niet zo heel veel uit. Ik was niet van plan hier weg te gaan, maar ik wil alleen graag op mijn oude weblog een link naar dit nieuwe blog kunnen plaatsen. Ik ben vooral blij dat ik de beslissing heb genomen om over te stappen en niet te wachten tot de boel weer bereikbaar is. En die google-ranking komt wel weer.

Reacties

Populaire posts