Rabbit Hole (2010)

Rabbit Hole is een van de nieuwste films van Nicole Kidman. Een actrice die ik altijd graag mag zien spelen. Natuurlijk heeft ze een aantal films gemaakt die ik niet zo heel denderend vind (zullen we The Stepford wifes en Bewitched maar gewoon vergeten?), maar in heel veel films was ze goed of zelfs briljant. (ik noem alleen even The Others en The Hours, maar de lijst is langer.)

Rabbit Hole is weer een film waarin ze absoluut briljant is.
Het is het verhaal van Becca en Howard, een echtpaar dat acht maanden geleden hun zoontje heeft verloren bij een ongeluk. De hond rende de tuin uit, jochie rende achter de hond aan, zo onder een auto. 

Niemand heeft de schuld, maar daar sta je dan als ouders. Hoe ga je verder, met elkaar, met je leven, met al die buren en vrienden die wel allemaal levende kinderen hebben?

Becca en Howard reageren heel verschillend op het verlies. Howard heeft het kinderzitje nog in zijn auto en kijkt steeds naar de film die hij op zijn telefoon heeft staan. Hij wil met alle macht zijn zoontje vasthouden.

Becca wil het liefst alles verwijderen dat aan haar zoontje doet denken. De hond is bij haar moeder. Ze wil de kleertjes aan haar zus geven die zwanger is, maar die wil ze niet. Ze ruimt de tekeningen op en probeert van alles om het gewone leven weer op te pakken. Als ze op een dag langs gaat bij haar vroegere werk, merkt ze dat daar alles veranderd is. Op de weg terug naar huis ziet ze Jason, de jongen die de auto bestuurde die haar zoontje overreed. Zij volgt hem en zij raken aan de praat. 

Ondertussen hebben Becca en Howard de praatgroep geprobeerd voor ouders die hun kinderen verloren hebben. Becca heeft er na één keer wel genoeg van, maar Howard blijft komen. En terwijl Becca steeds meer contact krijgt met Jason, komt Howard een van de vrouwen in de praatgroep steeds nader.

Rabbit Hole is een film over een zwaar en moeilijk onderwerp, maar het is geen zware of moeilijke film.
Er zitten schrijnende scènes in; zoals waar Jason aan Becca vertelt dat hij denkt dat hij misschien wel iets te hard heeft gereden in de straat, misschien wel 31 of 32, in plaats van 30 kpu.

Er zitten hartbrekende scènes in; als Becca aan haar moeder, die ook een zoon heeft verloren, vraagt of het verdriet ooit minder wordt of als Howard instort terwijl hij met de hond loopt.

Maar er zitten ook grappige scènes in, die in de praatgroep bijvoorbeeld.

Het einde is, ondanks de verschrikking van de situatie, toch positief.  Becca en Howard hebben de weg naar elkaar weer een beetje terug gevonden. 

Rabbit Hole is geen film die je even snel tussendoor kijkt of gezellig met een bak popcorn erbij. Het is een prachtig drama, met schitterende rollen van Aaron Eckhart en Nicole Kidman.

Reacties

Populaire posts