Privacy

Vanaf 25 mei 2018 moeten websites en ook blogs zich houden aan de Europese privacy wetgeving. Ik wil zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en met de wet, en daarom heb ik de volgende verklaring.

Contact
Wil je contact met mij opnemen dan kan dan via mijn emailadres: quaden@hetnet.nl, of je kunt een reactie achterlaten op mijn blog Bettina schrijft

Verwerking persoonsgegevens.
Mijn blog,Bettina schrijft ontvangt geen persoonsgegevens van bezoekers via GoogleAnalytics. Ook staan er geen advertenties op mijn blog waarbij gegevens van mijn bezoekers gebruikt worden.

Via het dashboard van Blogger waar ik mijn blog heb ondergebracht, kan ik wel zien hoeveel lezers mijn blog bezoeken, hoeveel procent er uit welk land komt, hoeveel procent welke browser gebruikt en welke berichten ze lezen. Ik zie hierbij geen persoongegevens zoals namen of IP-adressen. De gegevens die ik zie gebruik ik alleen om te zien welke berichten populair zijn.

Verzamelen persoonsgegevens
Ik verzamel geen persoongegevens op mijn blog Bettina schrijft. Ik heb ook niet de intentie dit te gaan doen. Mocht je toch het idee hebben dat er door mijn blog persoonsgegevens van jou verzameld zijn, neem dan contact met me op via quaden@hetnet.nl , dan kunnen we dit oplossen.

Reacties op Bettina schrijft
Onder blogberichten op mijn blog is het mogelijk om een reactie achter te laten. De inhoud van de reactie is zichtbaar voor alle lezers.

Als je via je Google account een reactie plaatst, dan kan er worden doorgeklikt naar je profiel waarbij je gegevens gezien kunnen worden die je daar zelf zichtbaar hebt gemaakt (bv email, of een link naar je blog, of de datum vanaf wanneer je actief bent op blogger...).

Het is echter ook mogelijk om op mijn blog anoniem een reactie te plaatsen. 

Bewaartermijn
Reacties blijven staan zolang het artikel online staat. Je bent natuurlijk zelf vrij om je eigen reactie weer te verwijderen.

Cookies
Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schrijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website worden teruggestuurd wanneer je de site opnieuw bezoekt.

Ik krijg hieruit geen informatie, dit gaat volledig buiten mij om.

Je krijgt elke keer als je deze site bezoekt een melding over het gebruik van cookies en je kunt deze weer uit je browsergeschiedenis verwijderen.

Social media
Op de pagina over mij staat hoe je contact met mij kunt krijgen via de social media kanalen Twitter en Bloglovin. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op de cookies die geplaatst worden via deze kanalen. In de privacyverklaringen van Twitter en Bloglovin is te lezen hoe zij omgaan met persoonsgegevens.

Meer weten
Wil je meer weten over de AGV, ga dan naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens

Ik heb geprobeerd om deze verklaring duidelijk op te stellen, met grote zorgvuldigheid. Mochten er naar jouw idee aanvullingen nodig zijn, neem dan contact met me op via quaden@hetnet.nl

Met dank aan Elizabeth Heijstek die op haar blog BusyBessy een keurige privacyverklaring had, die ik grotendeels heb overgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...