Wachten op woensdag, Nicci French

Een man wordt vrijgelaten uit de gevangenis, de moorden op jonge meisjes waarvoor hij was veroordeeld had hij niet gepleegd. Jim Faerby is de journalist die zijn zaak heeft onderzocht en hij bijt zich nu vast in de vraag wie de werkelijke moordenaar was.

Een vrouw wordt vermoord aangetroffen in haar huis. Op het oog leek het alsof de vrouw een perfect gelukkig leven had met haar man en kinderen, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand was waardoor het aantal verdachten ook snel toeneemt. 

Inspecteur Karlsson zou het liefst Frieda Klein’s hulp bij de zaak krijgen, maar dit is niet mogelijk. Niet alleen is de commissaris fel tegen de samenwerking met Frieda, Frieda zelf is nog herstellende van de verwondingen die ze aan het einde van het vorige boek opliep. Daardoor moet ze het rustig aan doen, en dit gaat haar niet goed af. 

Frieda is, zoals ze zelf op een gegeven moment zegt, goed in helpen maar niet in geholpen worden, goed in luisteren maar niet in praten. Ze houdt het liefst mensen op afstand en wil eigenlijk niets liever dan zich terugtrekken van alles en iedereen. Helaas voor haar laten haar vrienden en familieleden haar niet alleen. Tegen wil en dank raakt Frieda betrokken bij de zaak van de vermoorde vrouw omdat haar nichtje Chloë bevriend is met één van de kinderen uit het gezin.

Ondertussen probeert iemand een val voor haar te zetten door iemand naar haar toe te sturen die zich voordoet als patiënt. Iets in zijn verhaal vangt Frieda’s belangstelling en ze wil weten waar deze anekdote vandaan komt. Haar speurtocht brengt haar steeds verder en ze komt in contact met Jim Fearby. Waarschijnlijk zijn ze dezelfde man op het spoor. 

Dit is het boek waar ik 8 dagen op moest wachten toen ik het bestelde bij de boekhandel, maar het was het wel waard. 

Wachten op woensdag is het derde deel in de serie over psychotherapeute Frieda Klein en ik vind elke deel bijna beter worden. Frieda is een geweldige hoofdpersoon, ze lijkt afstandelijk, maar aan de andere kant is ze enorm betrokken bij iedereen. In dit boek is opnieuw heel goed te zien hoe iedereen steeds opnieuw bij Frieda terecht komt, terwijl ze het juist nu niet kan hebben omdat ze nog herstellende is van de shock. Om iedereen maar vooral ook zichzelf te ontlopen bijt ze zich vast in het spoor dat ze heeft gevonden.

Het plot zit goed in elkaar, de karakters worden met elk boek beter en Wachten op woensdag is dan ook een thriller geworden die je in één ruk uitleest. Het enige dat jammer is, is dat het nog even zal duren voor het volgende deel er is.

Reacties

Populaire posts