Een paar aanpassingen

Hé, geen boekbespreking?
Nee, vandaag even niet. De vaste lezers weten dat ik elke maandag en donderdag een boek bespreek en dat er al een hele tijd op die manier een vast rooster is. Helaas merk ik de laatste tijd dat dit me een beetje teveel wordt.

Ik lees nog altijd genoeg, maar het maken van besprekingen kost tijd en aandacht en ik merk dat het me niet altijd goed lukt om een bespreking te maken waar ik tevreden over ben. En over sommige boeken die ik op dit moment lees is dat helemaal lastig.

Ik wil boeken bespreken die óf nog weinig anderen besproken hebben, óf waar ik een andere zienswijze aan toe kan voegen óf waarbij ik iets origineels kwijt kan. En als dat me niet lukt, dan wil ik liever geen bespreking plaatsen. Ik wil geen dertien-in-een-dozijn bespreking, maar één die wat toevoegt, al is het maar voor mezelf.

Daarom gaat vanaf nu een nieuw schema draaien (want ik houd zelf altijd wel van een vast schema); op de maandag een boekbespreking, op woensdag een foto en op vrijdag een algemeen artikel zoals een tentoonstelling of iets dergelijks. In het weekend kan er nog een extra postje komen als ik daar behoefte aan heb, maar vaak zal dat niet gebeuren.

De citaten zullen ook grotendeels verdwijnen en in ieder geval na het einde van deze maand niet meer elke zondag te lezen zijn. Ook goede citaten raken een keer op :-)

Op deze manier wil ik zowel de afwisseling als de kwaliteit hier bewaren, maar het ook leuk voor mezelf houden en zonder de druk (die ik toch weer begin te voelen) dat ik elk boek dat ik lees ook moet bespreken. (gek he, dat dat toch elke keer weer de kop op steekt)

Reacties

 1. Het is jouw blog, jij maakt de regels, je doet het voor je plezier en als je druk voelt, is het inderdaad tijd om de regels een beetje te veranderen.Ik blog ook niet over elk boek dat ik lees. Er zijn van die tussendoortjes waar ik niks bijzonders over te zeggen heb en daar schrijf ik dan dus ook geen bespreking over. Het internet puilt toch al uit van de nietszeggende boekblogs.
  Dat van jou lees ik trouwens altijd met veel plezier! (Om misverstanden te voorkomen: jouw blog valt niet in de categorie "nietszeggend')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, van die boeken die leuk zijn om te lezen of mooi, maar waar ik geen zinnig woord over kan zeggen, of in herhalingen val oid.
   En heel fijn te weten dat je mijn blog niet nietszeggend vindt, dat compliment waardeer ik zeer, dank je wel!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Hoi Bettina, ik geef je groot gelijk. Beter af en toe een leuke bespreking dan heel veel weinig zeggende. Zelf kampte ik met hetzelfde probleem wat voor mij de reden was om een tijdje met mijn blog te stoppen. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk, Erik, soms moet je even pas op de plaats maken om te kijken welke richting je weer op wil gaan. Fijn ook dat jij weer begint!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Herkenbaar natuurlijk....Ik ben inmiddels wel afgekickt. Ik blog alleen nog over boeken (of andere onderwerpen) waar ik iets wezenlijks over te zeggen heb. Die vrijheid heeft er in ieder geval voor gezorgd dtat ik niet mijn hele blog om zeep geholpen heb ;-)
  Wellicht dat je uiteindelijk ook je 'schema' los kunt laten, want daardoor leg je jezelf nog steeds druk op....maar dat is ook een proces...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, maar mijn schema geeft mij juist rust en daardoor ruimte! Ik kan ervan af wijken als ik dat zou willen, het staat niet in steen, maar het feit dat ik voor mezelf dit schema heb werkt voor mij heel goed!
   Als het niet voor je werkt, moet je het zeker niet doen, maar mij helpt het juist :-)

   En ja, alleen waar ik iets zinnigs over kan zeggen, soms moet je die vrijheid voor jezelf weer even vinden.

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. Ik had helemaal niet in de gaten dat je een schema had ;) Ik wissel nog weleens van schema en blog nooit op een vaste dag. Ik weet niet of mensen dat verwachten. Via bloglovin zie ik vanzelf wel of er iets nieuws is.

  Verder goed dat je je bewust bent van de druk. Het moet wel leuk blijven, want bloggen is een hobby en lezen ook. Succes met het vinden van een nieuw ritme!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat vind ik echt heel erg grappig. Maar ook begrijpelijk, ik weet het van andere blogs (op enkele na) ook niet echt.
   Het schema is ook meer voor mezelf hoor, in de eerste plaats. Dat een eventuele lezer hier houvast aan heeft is mooi meegenomen, maar als het voor mezelf niet zou werken zou ik het niet doen.

   En dank je, ik denk dat het nieuwe ritme me wel zal bevallen!

   Groetjes,

   Verwijderen
 5. Dag Bettina, herkenbaar die val van het schema. Gewoon relativeren als het nodig is, en inzetten als het je inspireert. En voor de rest vind ik alles wat je schrijft sowieso de moeite (ook al heb ik de voorbije weken weinig tijd gehad om te reageren: we volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, soms moet je even stilstaan en bedenken wat je doet en waarom je dat doet. En aanpassen als dat nodig is.
   En dank je wel voor het grote compliment, dat waardeer ik zeer! (en ook dat je ondanks de drukte de tijd neemt om te lezen :-) )

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts