Het balkon is weer zomerklaar! (bijna)

De violen, en verder een petunia, lavendel en een margriet.
Links perpermunt en citroenmelisse.
Die laatste staat nu trouwens op een andere plek,
de volle zon vindt hij niet fijn. 
Er zijn twee soorten winkels waar ik altijd meer koop dan ik van tevoren had bedacht, boekwinkels en tuincentra. Er is iets in de hoeveelheid planten en bloeiende bloemen dat mij heel erg hebberig maakt.

Ik had aan het begin van de lockdown al wat violen gekocht om mijn balkon op te vrolijken, maar nu het meivakantie was, wilde ik meer. Niet teveel trouwens, ik had mezelf voorgenomen ongeveer drie grotere planten te halen, meer niet. En zeker geen gedoe met zelf verpotten etc, daar had ik helemaal geen zin in. Maar ja, de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens, en dat bleek ook nu zo te zijn.

Afgelopen weekend ben ik naar het tuincentrum gegaan. Ik was er drie minuten na openingstijd, maar er stonden al zo'n 40 auto's op de parkeerplaats. Gelukkig is het centrum waar ik naar toe ga erg groot en de regels van het RIVM werden goed in acht genomen, anders was ik gewoon weer rechtstreeks naar huis gegaan.

Terwijl ik via de verplichte looproute ging met mijn kar, zag ik de ene mooie plant na de andere. En voor ik het wist stond ik mijn wagentje vol te laden met lavendel, margriet en petunia's.

Bovendien had ik de avond ervoor Gardener's world gekeken (dat moet je ook niet doen voordat je op planten-jacht gaat) en dit had me de inspiratie gegeven voor kruiden en nog wat andere planten. Daarvoor had ik wel extra potten nodig en natuurlijk een zak potgrond.

Om alles in mijn autootje te laden was geen enkel probleem, om alles vervolgens twee hoog te sjouwen (geen lift) was een heel ander verhaal. Maar het is me gelukt!

Ik heb vervolgens een heerlijk uurtje doorgebracht met het plaatsen van de planten op de juiste plek en het verpotten van een aantal planten in een grotere pot. Met je handen in de aarde zitten, werkt helend en als je daarna mooie potten met planten hebt, is dat ook nog een zeer bevredigend resultaat.

Zo heb ik een pot met kruiden, waar ik Tijm, Rozemarijn en Basilicum in heb geplant, staan in een andere pot twee muntplanten en heb ik een pot met citroenmelisse.
Geinspireerd door Gardener's world: kruiden bij elkaar in één pot.

Bovendien heb ik een plant waar zoete punt paprika's aan komen en een met tomaatjes. Ik heb deze niet zozeer voor de oogst gekocht, maar ik vind het ten eerste heel erg vrolijk en leuk staan en ik word er blij van als ik dingen zie groeien.
Puntpaprika, dit ziet er toch geweldig leuk uit? 

Misschien moet ik aan het begin van de zomervakantie wat viooltjes vervangen, maar op dit moment is mijn balkonnetje weer een klein paradijsje. Niet onbelangrijk in deze gekke tijden waarin we noodgedwongen nog meer thuis zijn dan anders.
Links de kruiden, de tomaatjes, 2x lavendel en de paprika. 

Reacties

 1. Heel fijn! Het is altijd fijn om naar je eigen planten te kijken en altijd weer een verrassing welke van vorig jaar weer opnieuw uitlopen of bloeien. Zelf heb ik me nog geen nieuwe planten op het balkon gekocht, alleen klaprooszaadjes gezaaid. Spannend of daar iets uit gaat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heerlijk om te zien of je planten het goed doen, of zaadjes opkomen, of de paprika verder groeit en of de tomaatjes verschijnen. Klaprozen in een pot vind ik ook heel mooi, ik hoop dat ze het goed doen!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts