Planten, maar dan via het internet

Ik houd van planten en ik ben niet de enige. Een 'Urban jungle' creëren is in de mode, een mode waar ik maar al te graag aan mee doe. Ik vind het heerlijk om rond te struinen in een tuincentrum en een aantal groene vrienden mee te nemen. 

De vele planten zien, te wikken en te wegen en daarna thuis alle planten een plekje geven is heerlijke ontspanning en ik word er zeer, zeer blij van. 

Helaas is het op dit moment niet goed mogelijk om planten te kopen, aangezien de tuincentra dicht zijn. Kortom, ik moet mijn groene fix ergens anders vandaan halen. 

Gelukkig is er via het internet heel veel mogelijk, er zijn tal van bedrijven die allerlei soorten planten verkopen en naar je toe sturen. Hier zijn natuurlijk allerlei verschillen tussen en je moet goed kijken wat voor soort planten je wil hebben en wat voor jou het beste uitkomt. 

Na flink wat rondsnuffelen heb ik uiteindelijk de site Plantje.nl een kans gegeven. Hier kun je heel veel losse planten bestellen, maar er zijn ook voordeelboxen met meerdere planten. 

Ik heb twee boxen besteld. Eén was de voordeelbox, waarvoor ik vier planten kon uitzoeken die ik graag wilde. Deze box is 17 euro 95. 

Tegelijkertijd heb ik een zogenaamde 'kneusjesbox' besteld. Kneusjes zijn planten waar een blad een beetje van beschadigd is, of die te lang op de plank staat waardoor ze niet meer voor de reguliere verkoop in aanmerking komen. Normaliter zouden die planten weggegooid worden, maar plantje.nl koopt deze planten goedkoop op en verkoopt ze dus in een box. Je krijgt 12 verschillende planten, waar soms een klein schoonheidsfoutje aan te ontdekken is, maar die met een beetje liefde en aandacht uit groeien tot prachtige planten. 

Er zijn twee kneusjesboxen, de gewone van twaalf planten en de halve, met zes planten. Ik dacht dat ik de halve had besteld, maar het bleek de hele te zijn, dus opeens had ik zes extra waar ik niet op gerekend had. (dat zijn de leuke verrassingen!) 

Elke kneusjesbox is anders, omdat de inhoud afhangt van wat er beschikbaar is. Planten die half dood zijn of die ziektes of beestjes hebben, zitten er niet in. 

Binnen een week na bestellen werden de twee dozen afgeleverd en ik kan zeggen dat ik bijna een soort Sinterklaas gevoel kreeg, vooral omdat ik geen idee had wat voor planten er in de Kneusjesbox zouden zitten. 

De planten waren supergoed verpakt en er was geen sprake van dat ze door de doos heen konden rollen oid. Toen begon het grote uitpakken. Hier kwam wel wat aarde bij vrij, maar daar hebben we een stofzuiger voor. 

Formaat van een hoge verhuisdoos

Mijn voordeelbox. Twee kleine hangplantjes (erwtenplantje en Chinees lantaarnplantje),
een ficus en een goudpalm. 

De 'kneusjesbox' van bovenaf gezien. Heel wat moois om uit te pakken!

Deze prachtige hangplant (geen idee wat het is), is absoluut prachtig
met die zilvergroene bladeren die van onderen dieppaars zijn. 

Eindoordeel, de kwaliteit van de planten is geweldig. De vier uit de voordeelbox zijn prachtig en ik ben heel erg blij met mijn keuze. Uit de kneusjexbox kwamen twaalf planten waarbij ik echt goed moest kijken wat er nu mis mee was. Alleen van een kalanchoë waren een paar blaadjes geknakt. De andere planten waren in uitstekende conditie en zien er schitterend uit! 

Ik heb een heerlijke paar uur doorgebracht die middag met het zoeken naar potten en kijken wat de beste plek voor elke plant is. 

De ficus en een lepelplant (laatste uit de kneusjesbox) staan heel mooi op de rieten kist. Ja, er zitten geen schotels onder de pot, ik had er geen meer, dus dat komt nog als de winkels weer open gaan:-)

Deze magnifieke Peperomia zat in de kneusjesbox. Geen idee waarom, hij is overweldigend mooi. 


De enige plant die het niet heeft gehaald, is een varen. Maar op het moment dat ik die zag, wist ik dat zijn overlevenskansen minimaal waren. Ik weet niet wat het is, maar varens zijn extreem ongelukkig bij mij en sterven bijna meteen. Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig water ik geef, of ik een lichte of een donkerdere standplaats kies, varens haten mij en willen niet bij mij zijn. Dit varentje gaf binnen een week al de geest. 

Alle andere planten doen het super, op het erwtenplantje na dat het een beetje moeilijk heeft. Maar ik ga er vanuit dat dit wel goed komt.

De prijs is ook heel goed te doen, ik had 16 planten en heb voor beide dozen met verzendkosten 48 euro betaald. Drie euro gemiddeld per plant is zeer voordelig!

Nee, dit is geen gesponsorde post, dus ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik heel tevreden ben over de service, de kwaliteit van de planten en eigenlijk over de hele website. Ik denk dat ik nog wel vaker planten zal bestellen via Plantje.nl!

Reacties

 1. Ik heb vorig jaar mei zo'n kneusjesbox besteld en heb net drie kwartier besteed aan water geven en er tegen praten. Ik heb er zo'n ontzettend plezier van. Beste aankoop van vorig jaar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat begrijp ik helemaal, en herkenbaar ook met dat praten tegen de planten! Ik loop elke dag een rondje een kijk welke plant wat nodig heeft, en dan klets ik tegen ze. Heerlijk. Ik ben ook heel blij met deze planten.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts