Parijs op zondag: Kleine musea

Weer een boekje om mee te nemen als ik weer naar Parijs kan! Little(r) museums of Paris door Emma Jacobs is een heerlijke gidsje. Hierin staan allerlei kleine musea in Parijs, gesorteerd per hoofdstuk. Denk aan Kunst en ateliers, Wetenschap, Volkeren en culturen, Geschiedenis en nog veel meer.  Het is een schatkamer aan inspiratie en ik heb al een hele lijst met musea waar ik naar toe wil!

Elk museum heeft twee of drie pagina's met een uitleg over de geschiedenis en ontstaan van het museum en wat over de collectie en natuurlijk de praktische informatie als adres en dichtstbijzijnde metrostation. 

Heel leuk vind ik dat er geen foto's in het boek staan, maar heel leuke tekeningen, die de sfeer alleen maar verhogen. 

De grote musea van Parijs zijn bekend en die behoeven geen extra aandacht. In dit boek staan al die kleinere musea die ongelofelijk bijzonder en super interessant zijn en een bezoek meer dan waard. Aanrader, en ook al leuk als voorpret. 

Gepubliceerd in 2019

192 pagina's 

Reacties

 1. Wij zijn ooit eens in het piepkleine "Musée de la Magie" terecht gekomen, over de geschiedenis van de goochelaars, echt zo heerlijk! Dus geef die nog maar een extra stip op je lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die staat inderdaad hierin en die staat zeker op mijn lijstje. Lijkt me een heerlijk museum.

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts