Nieuw schooljaar

Mijn schooltas voor het komende jaar.
(plattegrond St.Petersburg)
De zomervakantie is voor mij, en alle leerlingen en docenten in regio noord, weer afgelopen. Gisteren was de eerste dag met de collega's, vandaag weer de eerste dag met de leerlingen. Altijd spannend; welke leerlingen heb je in de klas en hoe verlopen de eerste lessen?
Vorige week is het voorbereiden al begonnen, het maken van planningen, het maken van de lijsten van alles wat je doen moet en alvast weer even kijken wat er ook alweer in de eerste paragraaf staat.

Ik wil altijd mijn spullen op orde hebben voor het jaar begint en één van dingen die belangrijk zijn is de juiste tas. Een tas moet groot genoeg zijn voor mijn mappen, gemakkelijk te dragen zijn en voldoende ruimte hebben voor alle zooi die er soms bij komt, zoals toetsen en werkstukken die meegesleept moeten worden. Een tas moet ook sterk zijn, want meestal sjouw je heel wat mee.

Ik heb van die canvasachtige tassen gehad, maar eerlijk gezegd zijn die niet zo heel goed, de meesten beginnen halverwege het jaar slijtplekken te vertonen en aan het einde van het jaar kun je de tas weg doen. Dat is behoorlijk zonde geld, zoals ik dat noem.

Ik heb echter de (bijna) perfecte oplossing gevonden: een shopper van de Hermitage in Amsterdam. Deze tas heeft het perfecte formaat, is sterk (houdt het het hele jaar vol zonder kapot te gaan), heeft voldoende ruimte en is goed te dragen door perfect afgestelde hengsels. De tas sluit met een rits en is bovendien waterafstotend. Er is slechts één klein nadeel, er zitten geen aparte vakken in, het is één groot vak. Maar goed, als dat alles is, is het geen probleem, daar kan ik wel iets op bedenken.

Ik ben weer erg blij met mijn Hermitage shopper, en voor nog geen vier euro vind ik helemaal een geweldige vondst.
Het nieuwe jaar kan beginnen, ik heb een tas en ik ben er klaar voor.

Reacties

 1. Veel plezier met je nieuwe klassen. Ik ben gisteren ook weer aan het werk gegaan en ben nu aan het afkicken van het vakantietempo...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik heb geloof ik leuke groepen, dus dat komt vast goed.
   Het is gek, maar als ik een half dagje op school rondloop, dan is het net of de vakantie al weken geleden is. :-)

   Jij ook weer fijne werkdagen,
   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts