Shadows in the sun (2007)

Als je niet naar Italië op vakantie gaat, moet je Italië gewoon in je eigen huis halen. Een film die zich afspeelt in Italië is daarvoor een heel goede manier.

Jeremy werkt bij een uitgever in Londen en wordt naar Toscane gestuurd om de schrijver Weldon Parish over te halen een nieuw boek te schrijven. Weldon heeft sinds de dood van zijn vrouw niets meer geschreven en hij zit niet op de gladde Jeremy te wachten. Jeremy wil de handdoek al in de ring gooien en terug gaan naar Londen, maar dan wordt hij verliefd op de dochter van Weldon en hij besluit voorlopig te blijven.
Langzaam groeit er een vriendschap tussen Weldon en Jeremy, met natuurlijk een goed einde in alle opzichten.

Bij sommige films maakt het niet uit dat je vanaf het begin al weet hoe het afloopt, ze zijn gewoon zo fijn om naar te kijken. Je weet vanaf de eerste minuten dat Jeremy in Toscane snel zijn gladde maniertjes zal afleren en het meisje krijgt en je weet dat de schrijver weer zal gaan schrijven. De voorspelbaarheid is niet erg, want Shadows in the sun is een hartverwarmende, heerlijke romantische komedie. Het prachtige Toscaanse landschap en het pittoreske dorp vol excentrieke figuren voegen daar nog een dimensie aan toe.

Isabella en Jeremy op het dorpsfeest
Niet de minste acteurs doen mee, Harvey Keitel speelt Weldon Parish en de prachtige Claire Forlani speelt zijn dochter. Jeremy wordt gespeeld door Joshua Jackson, die dat heel aardig doet.
Harvey Keitel als Weldon Parish
Dus als je in de stemming bent voor een luchthartige film, vol Italiaanse sfeer, dan kun je met Shadows in the sun een heerlijke middag doorbrengen.  

Reacties

Populaire posts