Dit en dat februari 2017

Yoga
Sinds een jaar of drie heb ik geen yogalessen meer gevolgd. Vanwege allerlei goede redenen ben ik destijds gestopt, maar ik dacht dat ik het zelf wel bij zou houden. En nu sta ik heus wel een keer op die mat in mijn woonkamer, maar als ik eerlijk ben, vind ik het supermoeilijk om dat zelf te doen.

Ik probeer dan wel een serie uit een boek of een tijdschrift te volgen, maar het constant in het boek kijken om te zien welke volgende houding ik moet doen, schiet ook niet op om een goede flow te bereiken. Dus heel vaak stond ik op de mat, om er binnen tien minuten weer vanaf te stappen.

Op dit moment merk ik echter dat ik weer wat balans nodig heb en ik weet dat yoga me daar altijd bij helpt. Ik ben dus op zoek gegaan naar een nieuwe yogadocent. Niet omdat ik mijn oude yogadocente niet goed vond, absoluut niet, maar ik had ook behoefte aan een nieuwe aanpak, zodat ik zeker weet dat ik al mijn aandacht bij de les moet hebben.

Gelukkig is er nog altijd veel keuze en is er voor iedereen wel een geschikt soort yoga of docente te vinden. Het beste wat je kunt doen is bij de yogales van je keuze een proefles aanvragen, dan merk je snel genoeg of het wat voor je is en dat is dan ook precies wat ik heb gedaan.

Sinds die proefles sta ik dus weer één avond in de week op de mat en doe ik asana's onder leiding van een docente. En wat is het heerlijk om te doen. Ik merk wel dat ik heel stijf ben en sommige asana's die me altijd goed afgingen nu opeens lastig blijken, maar ik ben zo blij dat ik weer begonnen ben. Ik kijk al de hele dag uit naar de les 's avonds en kan op de mat alles loslaten, alleen de houding en de ademhaling is belangrijk.

Deze laatste les had ik opeens weer een momentje waarop alles 'klikte' en alles even helemaal goed zat; ademhaling en houding en geest in harmonie.
Ik had dit gewoon veel eerder moeten doen.

Nieuwe film over Virginia Woolf
Dit jaar zal als het goed is een nieuwe film uitkomen over Virginia Woolf, één die haar relatie met Vita Sackville-West belicht: Vita and Virginia.

In 1922 ontmoeten de twee elkaar voor het eerst en een jarenlange verhouding was het resultaat, eerst als vriendinnen, toen als geliefden en toen de affaire was afgelopen, bleef hun vriendschap.

Ze schreven elkaar brieven en Virginia Woolf schreef het boek Orlando waarin de hoofdpersoon op Vita was gemodelleerd.

Het is een bijzondere relatie en ik hoop dat de film recht zal doen aan het menselijke aspect en zich niet zal focussen op seks, zoals bij de serie Living in squares over de Bloomsbury groep  die daarom niet om aan te zien was.

Het script van Vita and Virginia is van Eileen Atkins die ook The House of Eliott heeft bedacht, en de nieuwe versie van Upstairs Downstairs. Dus dat geeft wel goede hoop. Ook de twee actrices die de hoofdrollen op zich zullen nemen, geven goede hoop dat dit een heel mooie film zal kunnen worden. Eva Green zal Virginia Woolf spelen en Gemma Atterton zal de rol van Vita Sackville-West op zich nemen.

De informatie over de film las ik als eerste HIER
Meer informatie over de verhouding tussen Vita en Virginia is HIER te vinden.

Meivakantie
Het is nog vroeg in het jaar, maar de kou en de duisternis deden mij zó verlangen naar warmte en naar Italie, dat ik alvast mijn vakantie voor mei heb geboekt. Ik ga voor het eerst naar Bologna. Ik heb er bijzonder veel zin in, ten eerste omdat het een oude en mooie stad moet zijn (oudste universiteit van Europa) maar ook omdat ik er nog nooit ben geweest.

Naast een gewoon reisgidsje heb ik ook dit boek gekocht: Bologna relflections van Mary Tolaro Noyes, die lange tijd in Bologna heeft gewoond.
Ik vind het leuk om me alvast in te lezen en te bedenken waar ik allemaal naar toe wil. Ik heb voor mezelf al een heel lijstje gemaakt en geniet dus al maanden van te voren van dit tripje.
Maar ja, voorpret is het halve werk nietwaar?

Reacties

 1. Voorpret is vaak het leukste van de vakantie, plus het nagenieten ;)
  Goed dat je weer op yogales bent gegaan! Het helpt ook om een vast moment in de week te hebben dat je daar tijd voor neemt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nagenieten is net zo leuk als de voorpret bij een vakantie. Ik heb nog heel wat om naar uit te kijken dus!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Ha Bettina, wat goed dat je weer met yogales bent begonnen! En wat een fijn resultaat. Ik denk dat het belangrijk is dat je élke dag iets doet, al is het maar 20 minuutjes of zo. De beloning is enorm.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is ook zeker zo, elke dag iets doen is belangrijk, en niet alleen die ene les in de week. Maar ik vind het, zonder enige les-ondersteuning, dus heel moeilijk om te weten wat ik doe op die mat. En als ik les volg, probeer ik in de week erna vaak dezelfde oefeningen te doen. Dat scheelt al een heleboel! :-)

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Ik ben momenteel ook bezig met de voorbereidingen voor een buitenlandse reis in mei. Heerlijk is dat. Ik zou het zonde vinden om plotsklaps ergens naar toe te gaan en al die voorpret te moeten missen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heerlijk dat jij ook bezig bent met voorbereiden, inlezen, overpeinzen, wikken en wegen, ideeen opdoen en daar heel erg blij van worden. :-)
   Geniet ervan (en nee, ik zou het ook niet fijn vinden om te horen dat ik morgen ergens naar toe zou moeten, al zou ik eerlijk gezegd geen nee zeggen als iemand me vandaag een vakantie naar Rome aanbiedt!)

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts