Winterbloesem


Reacties

 1. Mooi, hè? Weet jij ook hoe deze boom/struik heet? Ik heb vorige week namelijk precies dezelfde bloesems op de foto gezet hier in het park vlakbij en was eigenlijk wel benieuwd wat ik nu eigenlijk had gefotografeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi zijn ze he? Zeker weten doe ik het niet, maar ik denk altijd dat dit een kersenboom is. Als er iemand meer weet, horen we het graag!

   Groetjes,

   Verwijderen
  2. Toevoeging, al heb ik wel altijd het idee dat de kersen in april/mei bloeien en niet in januari. Maar het kan zijn dat het een kers is die van slag is? Of heel enthousiast.

   Groetjes,

   Verwijderen
  3. Dan een stuk enthousiaster dan de kers in mijn tuin, want die doet nog nul komma niks ;-)

   Verwijderen
 2. Hoi Bettina, die boom is er vroeg bij :). Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of hij is nog laat! We hebben zo;n zachte winter, denk ik, volgens mij raakt alles een beetje in de war.

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Hoi Bettina, ik denk inderdaad dat het een kersenboom is, de bloesem lijkt sprekend op die van plaatjes van kersenbloesem op het internet. Maar dat hij in januari al bloeit vind ik wel vreemd. Groetjes, Erik

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het nagevraagd bij een collega die alles af weet van tuinieren en planten en zonder aarzeling heeft zij de boom geïdentificeerd als een Viburnum Charles Lamont (volledige naam: Viburnum X Bodnantense Charles Lamont).
  Deze bloeit in deze tijd en heeft alleen aan de uiteinden bloesem, niet overal. Geen enthousiaste kers dus :-)

  Dank je wel, Andrea T voor je hulp!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar natuurlijk, de Viburnum! Dat we daar zelf niet op gekomen zijn ;-) Leuk om te weten welke plant het is en ook een geruststelling dat de bloesems in januari niet een of andere rare speling van de natuur zijn. Bedankt voor de moeite!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts