Vakantieplannen

Aan het begin van zomervakantie heb ik altijd het idee dat ik zeeën van tijd heb, maar voor je het weet is de helft al voorbij en als je dan één keer ademhaalt begint school alweer! :-) 

Maar daar denk ik nog even niet aan, want ik sta nog aan het begin van de vakantie. Er is nu een weekje voorbij, waarin ik al een beetje bij ben gekomen. 

Maar wat ben ik verder van plan deze vakantie? Ik ga in ieder geval niet weg, ik blijf thuis. Ik heb er wel over nagedacht, maar ik denk dat de hele wereld op vakantie is op dit moment en de drukte staat me een beetje tegen. Bovendien heb ik geen zin in dat gedoe op Schiphol. Ik kijk wel of ik misschien in de herfst nog een paar dagen weg kan, en misschien zelfs met de trein. Ik heb me voorgenomen om maximaal één keer per jaar te vliegen, dat leek me een goed streven. Maar goed, dat betekent dus dat ik deze zomer lekker thuis ben (en dat is prima). 

Nu moet ik wel bekennen dat het met 35 graden niet echt heel fijn meer is bij mij thuis, maar dat is het denk ik nergens. En behalve dat het warm is, heb ik verder wel alle comfort van thuis. 

Ik houd er altijd van om een aantal dingen in te plannen in de vakantie, met voldoende ruimte om per dag te beslissen of ik er zin in heb of niet, en een aantal klussen aan te pakken. Zo moet er even flink schoongemaakt worden (niet erg aan toe gekomen de laatste weken van het schooljaar) en heb ik plannen om wat te schilderen (ergens in week vier of zo, ik moet hier even moed voor verzamelen!). 

Verder heb ik een paar musea en tentoonstellingen waar ik naar toe wil, en enkele excursies die ik wil maken om bijvoorbeeld te fotograferen. Daarnaast wil ik veel fietsen, lezen, beetje creatief bezig zijn en lekker dingen voor mezelf doen. 

Ik geniet van mijn balkon, de stapel boeken die ik heb liggen, de Franse boeken die mijn docente me heeft geleend en het feit dat ik over het algemeen kan doen en laten wat ik wil. Het is niet erg spectaculair, maar ik merk dat ik dat eigenlijk wel heel prettig vind. Het is fijn om te merken dat je het thuis ook heel fijn kunt hebben en het niet nodig is om weg te gaan om je goed te voelen. 

Kortom, ik vermaak me de komende weken wel!

Reacties

 1. Klinkt als de perfecte vakantie om lekker bij te komen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heerlijk he? Lekker bijkomen is inderdaad het belangrijkste doel, gaat vaat lukken, dank je wel!

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Je beschrijft zo'n beetje de vakantie zoals ik die al jaren doorbreng. Ik kan je verklappen dat het heerlijk is, niets hoeven, alles kunnen. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel en het is precies dat, even niets te hoeven en alles te kunnen. Ik bekijk ongeveer per dag waar ik zin in heb, zo fijn!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts