Enkele tentoonstellingen (voor de Kerstvakantie)

De Kerstvakantie komt er weer aan en misschien wil je nog graag een mooie tentoonstelling bekijken. De tentoonstellingen hier lopen vaak al een tijdje, maar je hebt nog net de mogelijkheid om ze te bezoeken!

Love stories, Hermitage Amsterdam

Kunst, passie en tragedie. In deze tentoonstelling zijn 100 portretten uit de National Portrait Gallery uit Londen te zien, die allerlei beroemde liefdeskoppels verbeelden. Van schilderijen uit de 16e eeuw tot foto's, je ziet hier de liefde op alle mogelijke manieren verbeeldt. 

nog tot 8 januari 2023

Meer informatie HIER


Australische kunst in het museum voor Volkenkunde in Leiden

Deze tentoonstelling laat een del van de collectie zien van het museum voor Aboriginal art dat in 2017 sloot. Je ziet de karakteristieke kunstuitingen van de Aboriginals, die met stippen en strepen een hele geschiedenis kunnen vertellen, maar ook de Droomtijd duidelijk maken.

nog tot 31 december 2022 

Meer informatie HIER


Hockney's eye in Teyler's museum in Haarlem

Een bijzondere tentoonstelling over het werk van David Hockney en zijn gebruik van moderne technische hulpmiddelen. Zijn werken worden niet alleen in een aparte zaal tentoongesteld, maar ook in de historische zalen, zodat de connectie duidelijk wordt. 

nog tot 29 januari

Meer informatie: HIER


Byblos in het Rijksmuseum voor oudheden in Leiden

In deze prachtige en bijzondere tentoonstelling zijn meer dan vijfhonderd stukken bijeengebracht uit musea over de hele wereld. Samen vertellen zij het verhaal van Byblos, de oudste havenstad ter wereld, in het huidige Libanon. Hier woonden al mensen rond 6500 voor Christus en rond 3000 voor Christus was dit een bloeiende havenstad geworden die een grote rol speelde in wat we nu het Midden-Oosten noemen. De voorwerpen laten zien hoe alle lagen van de bevolking, van rijk tot arm, in deze stad leefden. 

tot 12 maart 2023

Meer informatie HIER


Sterven in schoonheid in het Drents museum in Assen

Pompeï blijft de verbeelding prikkelingen. Deze stad, die samen met Herculaneum in het jaar 79 werd bedolven door de uitbarsting van Vesuvius en daarom een soort tijdscapsule vormt. De opgravingen die hier sinds de 18e eeuw zijn begonnen, gaan tot op de dag van vandaag door. De steden en de schatten die hiervandaan komen, vormen een fascinerend verslag van het leven een Romeinse stad. In deze tentoonstelling zijn fresco's, beelden en voorwerpen te zien, onder andere uit het archeologisch museum in Napels. 


20 november 2022-26 maart 2023

Meer informatie HIER

Reacties

Populaire posts