Dinsdag is voorbij, Nicci French

Het tweede deel in de serie over Frieda Klein is maar liefst nog leuker en spannender dan het eerste deel ‘Blauwe maandag’.

In ‘Dinsdag is voorbij’ wordt een dode man gevonden in de stoel bij een psychiatrisch patiente. Ze had niet door dat hij dood was en heeft hem al drie dagen van kopjes thee en broodjes voorzien. Het probleem is dat de identiteit van de man volstrekt onduidelijk is.

Inspecteur Karlsson vraagt de hulp van Frieda Klein, om hem te helpen de zaak te ontwarren. Ondanks zichzelf moet Frieda toegeven dat ze het leuk vindt om bij zaken betrokken te raken en te helpen de puzzel op te lossen.

Langzaam komen ze erachter dat de dode Robert Poole is, maar dat blijkt een geleende identiteit te zijn. Als ze de contacten van de dode nagaan, blijkt hij een oplichter te zijn geweest, maar wie heeft hem dan vermoord? En wie is de vrouw in de verlaten boot die wacht op iemand die niet terug komt? En wat is er tijdens de vorige zaak nu werkelijk gebeurd tussen Alan Dekker en zijn broer Dean? En welke effecten hebben die gebeurtenissen op Frieda?

Tussen de bedrijven door helpt Frieda nog cliënten, probeert ze haar nichtje op het rechte pad te houden, het leven van haar schoonzuster in goede banen te leiden en probeert ze over de breuk met Sandy heen te komen. 

Joseph, Reuben, Sasha en Inspecteur Karlsson spelen allemaal weer een rol en dat is erg fijn. Je leert ze steeds beter kennen en daardoor gaan deze personen meer voor je leven. Ik vind het leuk dat je meer achtergrond weet en dat er ook verwezen wordt naar het vorige boek. Niet dat dat storend is voor iemand die deel 1 niet gelezen heeft, er wordt voldoende uitgelegd zodat iedereen het kan volgen. 

De zaak is spannend en zit goed in elkaar en pas op het einde kreeg ik een vermoeden hoe het in elkaar zat. Een spannend boek, knap geschreven en erg prettig leesbaar, met een hoofdpersoon en een heleboel bijpersonen (is dat een woord?) die ik elk boek leuker ga vinden. Het wachten is nu op deel 3.

Reacties

Populaire posts