Boekentip Op Zondag (13)

Een echtpaar in Parijs met twee kinderen. Zij wil weer gaan werken, maar er moet dan iemand komen om op de kinderen te passen. Ze denken met Louise een lot uit de loterij te hebben getroffen, want niet alleen zorgt ze perfect voor de kinderen, ze maakt ook nog schoon en kookt voor ze.

Myriam en Paul weten de afstand niet zo heel goed te bewaren en dan blijkt Louise meer problemen te hebben dan zij ooit hadden verwacht, problemen die ook weerslag op  hun gezin zullen hebben.

Een zachte hand is een heerlijke thriller van de Frans-Marokkaanse schrijfster Leila Slimani. Het is namelijk een heel herkenbaar probleem, wie haal je in huis en wie kun je vertrouwen? Hoe bewaak je de grens tussen werkgever en vriendin en hoe stap je over je schuldgevoel heen als je een vreemde voor je kinderen laat zorgen?

Vanaf de eerste pagina's weten we dat er iets verschrikkelijks is gebeurd en in de rest van het verhaal lezen we hoe het tot die verschrikking is gekomen. Daardoor ben je gespitst op verschillende aanwijzingen en zie je eerder waar Louise toe in staat is en als lezer kun je niets anders doen dan afwachten tot het drama zich voltrekt.

Originele Franse titel: Chanson douce 2016
Nederlandse uitgave 2017 door uitgeverij Nieuw Amsterdam
Nederlandse vertaling: Gertrud Maes
Bladzijdes: 191

Reacties

Populaire posts