Balkonnotities: groei en bloei

Ondanks de regen die in mei is gevallen, zag ik toch mooie veranderingen en groei op mijn balkon. Het fijne is dat mijn balkon grenst aan de woonkamer en dat ik grote ramen heb, zodat ik vrij zicht op alles heb. Een dagelijkse bron van plezier kan ik wel zeggen!

Vooral als je opeens ziet dat er iets in bloei staat, is ongelofelijk leuk om te zien, ik geniet er zo van. 

Neem bijvoorbeeld deze lavendel. Ik heb er meerdere op het balkon staan, want ik houd van lavendel. De paars-blauwe bloemen vormen een prachtige combinatie met  het grijsgroen van de blaadjes. 


Ook de Tijm bloeit. Deze heb ik overgehouden van vorig jaar en die is de winter goed doorgekomen. De pot waarin de Tijm staat heeft wel een barst, maar ik heb hier nog even geen oplossing voor, behalve ompotten en daar had ik geen zin in. Ik zie het wel in de herfst. 
De Tijm staat in dezelfde pot als de Rozemarijn die deze lente al zo uitbundig bloeide, en nu is het kleine en bescheiden roze Tijmbloemetje aan de beurt. 

Tot slot heb ik ook een witte lavendel. Ik wist niet dat die bestond, maar we kwamen deze tegen bij het tuincentrum en dan moet die natuurlijk meegenomen worden. De knoppen zijn nog niet helemaal open, maar ik ben heel benieuwd hoe dit eruit gaat zien. Ook heel mooi, denk ik, want dat tere wit is ook een mooie en bijzondere combinatie met de blaadjes. Een neutralere combinatie, maar elke plant heeft zo haar charme. 


Reacties

 1. heerlijk hè, ik kan er ook zo van genieten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, prachtig, al die mooie bloemen en al die groei. Kleine wondertjes op het balkon.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Bij ons in de tuin staat dit jaar alles ook prachtig. ja, zoveel regen heeft ook wel heel fijne gevolgen! De lavendel komt bijna uit, de bijen en vlinders tellen al af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, prachtig. Zelfs hier op het balkon weten de bijen de bloemen te vinden. Gelukkig maar.
   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts