Buffy the Vampire Slayer

Toen deze serie voor het eerst op televisie kwam, volgde ik deze serie al. Helaas waren de uitzendingen van de verschillende seizoenen niet erg regelmatig en miste ik vaak een aflevering, of liepen er seizoenen door elkaar.
Dat veranderde toen de dvd's in Nederland uitkwamen. Dit was de eerste serie die ik heb gekocht. Elke maand kwamen er één of twee seizoenen uit, en binnen de kortste keren had ik de serie compleet. Regelmatig kijk ik nog, zo eens in de twee jaar begin ik gewoon bij seizoen 1 en kijk door tot seizoen 7.

Het verhaal is simpel. Eén meisje in haar generatie is de Slayer, degene die de kracht heeft om vampieren te doden.
De maker en bedenker Joss Whedon heeft Buffy bedacht om een tegenwicht te bieden aan elke horrorfilm waarin het kleine blonde meisje altijd een trap oprent of een donker straatje ingaat en vermoord wordt. In dit geval is het kleine blonde meisje juist degene die grotere krachten heeft dan iedereen en die meestal iedereen redt, in plaats van dat zij gered moet worden.
In de eerste instantie is er een film van Buffy the Vampire Slayer gemaakt, met Kirsty Swanson. In 1997 is er begonnen met de serie, waarin Sarah Michelle Gellar de rol van Buffy op zich nam.

Buffy is een typische tiener, die bezig is met school en vriendjes en die niet zit te wachten op een geheim leven als vampierendoder. Haar Wachter Giles (een heerlijke rol van Anthony Stewart-Head) maar ook vrienden als Willow en Xander helpen Buffy om haar bestemming als Slayer te vervullen.

Sarah Michelle Gellar als Buffy.
Elke aflevering is er een bepaalde situatie die opgelost moet worden en elk seizoen is er een rode draad door alle afleveringen heen van het 'Grote Kwaad' (the Big Bad) dat verslagen moet worden.
De serie is grappig, zit goed in elkaar en heeft nog altijd niets van zijn kracht verloren.

Geweldige personages als Oz, Cordelia, Spike, Drusilla, Angel, Anya en Faith maken van Buffy the Vampire Slayer een genot om naar te kijken. Zijn alle seizoenen even goed? Nee, ik denk dat het 6e seizoen het zwakste is, op de absoluut fantastische musical aflevering na, maar het 7e seizoen is weer helemaal top.
Kortom, ik geniet al weer een tijdje van een aflevering Buffy per dag en ik zeg het luid en ik zeg het met trots: ik ben een Buffy-fan. :-)

Reacties

Populaire posts