Een andere vakantie :-)

Gerrit
Deze zomervakantie is een totaal andere dan ik ooit heb gehad. Ik heb namelijk ontzettend veel gewerkt voor mijn Kattenoppas-service: Betti Kattenoppas, Almere
Het is druk geweest, vooral in deze maand augustus, waarin ik bijna elke dag drie of vier adressen heb waar ik de poezen moet verzorgen. 

Dit betekende dat ik elke dag vroeg opsta, en elke dag de deur uit moet. Ook als ik niet zoveel zin heb, want er zijn levende wezentjes van mij afhankelijk. 'Geen zin' is geen optie! 

Gelukkig komt het eigenlijk niet voor dat ik geen zin heb, want ik geniet namelijk enorm van alle poezen. Ik heb gezellige, lieve en aanhankelijke katten, en elke kat heeft een andere persoonlijkheid. 

Het is de eerste dagen even aftasten wat de kat wil en niet wil, maar ook waar alles ligt en hoe het werkt. Want elke katten-ouder is ook verschillend en heeft het net even wat anders georganiseerd. Of wat minder georganiseerd :-) 

Leuk is ook om te merken dat katten-ouders ontzettend aardige mensen zijn, die heel goed voor hun kat willen zorgen, er ontzettend veel van houden en over het algemeen alles over hebben voor het geluk van hun kat. 

Budha

Yuuki

Mia en Garfield


Ik zie ook een leuke overeenkomst tussen mensen-ouders en katten-ouders. Ouders van leerlingen op een ouderavond willen vooral twee dingen: dat hun kind gezien wordt, en dat jij een praktische oplossing hebt voor iets zodat ze weten dat er concreet iets gedaan kan worden. Katten-ouders willen dat hun kat gezien wordt en dat ik weet wat ik doe en kan aangeven hoe ik dingen concreet organiseer. 

Terwijl ik dus elke dag meerdere poezen-adressen heb, heb ik ook nog kennismakingsgesprekken met katten-klanten voor september en oktober, maak ik aanpassingen aan de website en doe ik administratie. 

Het is druk, maar ook heel erg leuk en ik geniet enorm. Bovendien leer ik heel erg veel, zoals bijvoorbeeld: 

- het is een slecht idee om zwart te dragen

- als je na de poezen nog een andere afspraak hebt, zorg ervoor dat je een andere blouse bij je hebt

- Be prepared: in mijn tas zitten onder andere een rol vuilniszakken, pedaalemmerzakken, een theedoek en een keukenhanddoek, en een kattebakschepje. Op die manier heb ik alles bij de hand en als ik iets niet kan vinden, kan ik wel mijn werk doen. 

- de laatste dag dat je voor de kat zorgt is warempel een beetje verdrietig, ik merk dat ik ze zal missen

Harry


Omdat ik bijna elke ochtend bezig ben met de poezen, heb ik deze vakantie heel veel andere dingen niet kunnen doen. Ik ben niet naar musea geweest, ik heb geen steden-tripje gemaakt en lees deze vakantie nog niet eens de helft van wat ik vorig jaar heb gelezen. Maar dat is niet erg, ik beschouw deze vakantie als enorm waardevol door alle ervaring die ik opdoe en hoeveel plezier ik erin heb. Het feit dat ik al zes weken geen hoofdpijn heb gehad, zegt genoeg! 

Deze week heb ik nog meerdere poezen per dag, maar in september begint school weer en hoewel ik enkele katten-klanten voor september heb, zijn dit er veel minder en zitten ze verspreid over de maand. Ik ben in ieder geval heel dankbaar voor de mensen die mij hun huis en hun kat hebben toevertrouwd deze afgelopen weken en wat het mij al gebracht heeft. Poezen-oppas worden is een ontzettend goede beslissing geweest!

De foto's zijn enkele van de poezen waar ik voor heb mogen zorgen de afgelopen weken. Hun ouders hebben toestemming gegeven voor het gebruik van de foto's. 

Reacties

  1. Wat superleuk deze nieuwe ervaringen. En woooow, geen hoofdpijn dat is wel een enorme kers op de taart.
    Die musea en stedentripjes kunnen altijd nog. Heerlijk fris deze nieuwe avonturen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, heerlijk he? Ik ben er oprecht heel blij mee en dankbaar voor en de poezen zijn fantastisch.

      Groetjes,

      Verwijderen
  2. Hoi Bettina, ontzettend leuk dat je zo enthousiast bent over het oppassen op andermans katten. Het zou niets voor mij zijn, maar ik heb ook niet zoveel met katten. Groetjes en veel plezier met de katten, Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk dat dit zo goed bevalt! En zes weken geen hoofdpijn is fantastisch. Succes weer op school!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, dat gaat vast goed komen! En idd 6 weken geen hoofdpijn :-) is voor mij ook een teken dat dit een goede keuze is.

      Groetjes,

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts