De filosoof en de wolf, Mark Rowlands

Mark Rowlands is een Engelsman en een filosoof die doceerde aan de universiteit van Alabama. Hij krijgt de kans een wolvenpup te kopen en doet dat ook.
Als tien minuten na aankomst het wolfje in zijn huis de gordijnen en de airconditioning heeft gesloopt, vraagt hij zich wel even af of dit een goed idee was, maar hij zet door. Hij weet de wolf te trainen en dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Wolven en honden zijn namelijk fundamenteel anders in de manier waarop ze tegen dingen aankijken. 

Maar het lukt hem en in de dikke tien jaar die volgen zijn Brenin (de wolf) en de filosoof onafscheidelijk. Brenin gaat zelfs mee naar college.
Na Alabama verhuizen ze naar Ierland en tot slot Frankrijk, waar Brenin zal sterven.
Het samenleven met de wolf en eigenlijk een roedel vormend met de wolf, en twee honden (oke, de een is nakomeling van de wolf en de hond en is dus een kruising) geeft de filosoof inzichten in de manier waarop mensen (apen) omgaan met elkaar en met het leven en de manier waarop wolven dat doen. Dit levert niet altijd vleiende inzichten op voor ons apen in het algemeen en sommige mensen in het bijzonder.

Mark Rowlands vertelt het verhaal van zijn leven met de wolf vol humor en weet daarbij zijn inzichten op een leuke en overtuigende manier te brengen. En heerlijk boek dat me niet alleen tot nadenken stemde, maar me zelfs tien minuten lang deed bedenken of het hebben van een wolf een goed idee voor mij zou zijn. (de conclusie is helaas nee)


Reacties

Populaire posts