Dit en dat, augustus 2015

Iced tea
We hebben een gekke zomer, met storm en regen de ene dag en tropische temperaturen een andere dag. Op zo’n warme dag kan het lastig zijn verkoeling te vinden, maar een glas Iced tea kan daarbij helpen. En ja, je kunt iced tea kant en klaar in de supermarkt kopen, maar het is veel leuker om zoiets gemakkelijks zelf te maken.

Sweet iced tea (recept uit het Zuiden van de VS)
Nodig:
3 kopjes of bekers heet water
1 groot zakje thee of 2 kleine theezakjes
Suiker naar smaak
5 kopjes of bekers koud water
IJsklontjes

Breng 3 kopjes of bekers water aan de kook en giet dit over de theezakjes. Laat dit 5 minuten staan voordat je de theezakjes eruit haalt. Schep suiker naar smaak in een grote kan en schenk de warme thee erover heen. Roer steeds totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg de 5 kopjes of bekers koud water toe en roer goed door.

Laat de thee rustig afkoelen en zet het pas in de koelkast als het op kamertemperatuur is. Als je serveert, giet je de koude thee over ijsklontjes in een glas.

De suiker kun je natuurlijk laten staan en je kunt andere zaken als citroensap of vruchtensap toevoegen.

Life in squares
Op de BBC is sinds vorige week een nieuwe serie bezig over de Bloomsbury groep, Life in squares

De titel is afkomstig van de opmerking van Dorothy Parker dat de Bloomsbury groep ‘painted in circles, loved in triangles and lived in squares’.
Ik had me op deze serie verheugd, want ik vind de Bloomsbury groep interessant, maar ik heb het na een half uur opgegeven. 

De aankleding (kleding vooral) is mooi, maar de vele personages werden nooit levend voor me en eerlijk gezegd konden hun levens en ideeën me bitter weinig schelen. Geen moment voelde ik me betrokken of geraakt door wat ik op televisie zag. De focus lag namelijk vooral op alle rare verhoudingen en de buitenissige dingen die ze deden en niet zozeer op het schilderen, het schrijven en de vriendschappen. Ik vind eerlijk gezegd niet iedereen in Bloomsbury zo heel sympathiek, maar ik vind ze wel interessant. Helaas werd er hier door dus voor gekozen om niets van het interessante te tonen. 
En na de tweede seksscène ben ik echt afgehaakt. Laat maar. Wat mij betreft een gemiste kans, want dit had iets heel moois kunnen worden. .

Nieuwe Elena Ferrante
Nog even twee weken geduld, want op 18 augustus komt de nieuwe Elena Ferrante uit. Vorig jaar besprak ik haar boek De geniale vriendin, over de vriendschap tussen de twee meisjes Elena en Lila in het Napels van de jaren ’50 en ’60. 

Bijzonder mooi en ik ben dan ook heel blij dat het tweede deel binnenkort in vertaling uitkomt. De nieuwe achternaam is de titel en gaat verder waar het vorige boek ophield, namelijk bij Lila’s huwelijk. 
In Rome zag ik zelfs dat er vier boeken in deze serie zijn, dus er is nog wat meer om naar uit te kijken.

Mijn bespreking van De geniale vriendin is HIER

Reacties

 1. Dank je wel voor dit icetea-recept, ik ga het eens uitproberen! Ik ben namelijk al erg lang opzoek naar een goede werkwijze en het is me tot nu toe nog niet gelukt om goede icetea te zetten. Deze ga ik dus zeker eens maken! We heten niet voor niets theetante hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Ik vind het alleen lastig om uit te mikken hoeveel suiker er in moet, te zoet is niet lekker, maar niet zoet genoeg ook niet (vind ik). Succes met uitproberen!

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts